
زمان لازم برای ساخت سوله چقدر است ؟ شاید قبل از اینکه اقدام به ساخت و راه اندازی سوله خود کنید این سوال برای شما پیش آمده باشد که مدت زمان لازم برای ساخت سازه شما چقدر طول خواهد کشید ؟!
قبل از هرچیزی باید توجه داشته باشید که سازه شما در چه ابعاد و با چه ویژگی هایی ساخته خواهد شد . زمینی که سازه شما در آن ساخته خواهد شد اهمیت بسیار زیادی دارد . برای ساخت سوله حتما باید تایید های لازم از سازمان ها و نهادهای مرتبط اخذ شود که این نهادها ممکن است جهاد کشاورزی ، بهداشت ، نظام مهندسی و … باشند .
پروسه زمانی برای ساخت یک سوله
ابتدا به یک سوله ساز کاربلد و متخصص مراجعه خواهید کرد تا مشاوره های اولیه انجام شود . اگر درنظر داشته باشیم که شما از همین روز مراحل ساخت و راه اندازی سوله خود را شروع کرده باشید ، امروز ، روز اول شما خواهد بود . پس از انجام مشاوره های لازم و بررسی محل ساخت سازه ، ابعاد سازه ، انتخاب نوع سوله شما و نهایتا تنظیم قراداد ساخت سوله ، اگر تیم طراحی شرکت سوله سازی ، پروژه های در دست اقدام دیگری قبل از پروژه شما نداشته باشید ، میتوان از فردای روز عقد قرارداد ، کارهای طراحی سازه در کامپیوتر را شروع کرد .
۰۹۱۴۰۸۵۶۰۰۱ ( مهندس فتح پور ) – ۰۹۱۴۴۱۷۲۳۶۸ ( مهندس باهر )
کار طراحی اصلی ترین مرحله در ساخت سوله است چرا که باید تمامی جوانب پروژه و سازه را در نظر گرفت تا طرح نهایی با توجه به شرایط ، محل و نوع سازه ، به تایید نظام مهندسی رسیده و توضیحات دقیق با تاییدیه نظام در دفترچه محاسبات درج شود . تهیه دفترچه محاسبات برای تمامی سازه های سوله ضرورت دارد .
پروسه طراحی بسته به نوع سازه و درجه سختی طراحی آن ممکن است از 3 ، 10 ، الی 20 روز متغیر باشد به این دلیل که تمامی مراحل بعدی از جمله ساخت قطعات سوله در کارخانه و نصب و بهره برداری ، همگی بستگی به یک طرح اصولی اولیه دارد . بنابراین باید در این مرحله نهایت صبر و تحمل را داشت .
پس از انجام مراحل طراحی و سپس انجام پیگیری های لازم برای اخذ مجوز ، جهت شروع ساخت قطعات سازهی طراحی شده ، میتوان نقشه سوله را جهت ساخت به کارگاه یا کارخانه ارائه کرد . در این مرحله بخشی از کارها به شکل دستی و برخی به شکل ماشینی انجام خواهد شد که مراحلی همچون رنگ آمیزی و جوش قطعات توسط نیروی انسانی انجام میشود . بازهم در این مرحله بسته به اندازه سازه و تعدد قطعات مختلف سوله ، ممکن است از 7 تا 30 روز زمان برای ساخت قطعات سازه نیاز باشد . قطعات سازه باید ابتدا اندازه گیری شده سپس دقیقا برش داده شده ، جوش شده و نهایتا رنگ آمیزی شوند .
پس از اتمام ساخت قطعات سازه ، ضمن وزن کشی قطعات ، توسط تریلی های حمل بار ، کل قطعات به محل ساخت منتقل خواهند شد . در این بخش موضوعی نیز تحت عنوان فنداسیون یا همان پی سازه وجود دارد که باید به درستی اجرا شود تا نهایتا سازه بروی آن سوار شود . ساخت فنداسیون را میتوان همزمان با ساخت قطعات سازه در کارخانه انجام داد تا به محض اتمام ساخت قطعات سازه ، فنداسیون سازه نیز به مرحله خشک شدن رسیده و آماده نصب سوله باشد .
البته فنداسیون سازه باید با مهندسی دقیق و با توجه به نوع سازه اجرا شود . فنداسیون های منفرد با سرعت بالاتری اجرا می شوند ، فنداسیون های نواری کمی زمان بیشتر جهت اجرا نیاز دارند و برای سازه های سنگین وزن نیز ، از فنداسیون های گسترده استفاده می شود که ممکن است زمان بیشتری برای خشک شدن آنها نیاز باشد . در هرصورت با همزمانی ساخت فنداسیون و قطعات سازه در کارخانه ، مراحل اجرای پروژه بدون وقفه ادامه خواهد داشت .
پس از اینکه فنداسیون و قطعات سازه برای نصب آماده شدند ، میتوان شروع به نصب سازه نمود . از آنجایی که در سوله سبک ، اکثر اتصالات توسط پیچ و مهره هستند ، لذا سرعت نصب اسکلت بسیار بیشتر است و میتوان بسنه به ابعاد و همچنین نوع سوله ( خرپا ، یو بی ام ، لولهای ) ، در مدت زمان 1 تا 10 روز اسکلت فلزی را اجرا کرد .
پس از این مرحله ، فنداسیون و اسکلت سازه شما آماده بهره برداری برای مراحل بعدی است . مراحل بعدی شامل اجرای دیوار های سازه است که بسته به نوع مصالح و متراژ دیوارها و تعداد نیروی کاری باید زمان اجرای کلی آن را درنظر گرفت . پس از پوشش دیوار های سازه ، پوشش سقف سوله باید انجام شود که نوع مصالح سقف که احتمال دارد ساندویچ پانل یا ورق گالوانیزه و توری مرغی و … باشد ، زمان اجرا را تعیین خواهد کرد و سقف های ساندویچ پانلی به دلیل ابعاد بزرگتر و سادگی در نصب ، سریع تر اجرا خواهند شد و بخاطر داشتن عایق داخلی ، نیاز به اجرای عایق های مجزا پس از نصب سقف نیست ، لذا زمان ساختن سازه نیز سریع تر خواهد بود .
پس از اجرای سقف و دیوار ، میتوان عایق کاری داخل سوله و همچنین کف سازی سازه را انجام داد . توجه داشته باشید که پس از اتمام اسکلت سوله ، اگر قرارداد شما با سوله ساز صرفا برای ساخت فنداسیون و اسکلت بوده باشد ، برای اجرای دیوار ، سقف ، کف سازی ، دیوار پوشی ، سیستم های سرمایشی و گرمایشی ( برای مثال در سوله های سردخانه ) و مواردی این چنین ، باید به دنبال سایر نیروهای متخصص باشید که تمامی این موارد نیازمند زمان است از این جهت که باید نیروی کاری را استخدام کنید و چه بسا مدت زیادی به دنبال پیداکردن آنها باشید . همین موارد نیز باعث خواهد شد تا زمان تحویل سازه نهایی به طول انجامد .
اما اگر تمامی پروژه بصورت پیمانی در اختیار مجری سوله ساز قرار گیرد میتوان با توجه به اکیپ هماهنگ و در دسترس ، به سرعت سازه را به مرحله نهایی و تحویل رساند که این حالت برای ساخت یک سازه سریع ، عاقلانه تر است . پس باید بعنوان یک کارفرما مدنطر داشته باشید ک سازه شما کلا در چه شرایطی قرار دارد و بازه زمانی تقریبی برای سوله مدنظر شما چه اندازه خواهد بود . میتوان گفت بازه زمانی برای تح,یل یک سوله ممکن است از حداقل 20 روز شروع شده و تا مدت زمانی بیشتر با توجه به نوع سازه و ابعاد آن افزایش پیدا کند .
سازه های پیش ساخته زمان لازم برای ساخت سوله را کاهش میدهد ؟!!
در مورد سازه های پیش ساخته میتوان ساعت ها صحبت کرد اما باید توجه داشته باشید که آیا سازه شما پتانسیل استفاده از سازه های پیش ساخته را دارد یا خیر ! سازه های پیش ساخته معمولا سوله های دست دوم هستند که همگی از نوع سنگین و تیرورقی هستند مگر اینکه شما قصد داشته باشید تا سازه هایی همچون نمایشگاه های موقت را ایجاد کنید که در این حالت میتوان توسط سازه های پیش ساخته فورا و در کمتر از چند روز سوله را برپا کرد . لذا باید دید که این سازه شما ، برای مدت های طولانی برای کاربری هایی همچون کارخانه ، کارگاه ، سردخانه و … است یا صرفا بعنوان یک سازه موقت استفاده شده و سپس دمونتاژ شوند .
درنظر داشته باشید که انجام کارهای اداری جهت اخذ تاییدیه سازه نیز ممکن است به دلایلی همچون تعطیلی یا وجود پرونده های قبل از شما در نوبت کاری اداره و واحد های مرتبط و همچنین تعدد سازمان ها و اداراتی که از آنها نیاز به اخر مجوز دارید نیز به زمان ساخت سوله شما اضافه کند . در ارتباط با این مقاله و موضوع مدت زمان ساخت سوله ، اگر سوال یا مشکلی داشتید میتوانید از قسمت نظرات با ما در ارتباط باشید .