تبریز، جاده تبریز-آذرشهر، بعد از پل پتروشیمی، کوی صنعتی سهند، دوازده متری دوم، پلاک 8، تلفن تماس: 04134219790
مراحل ساخت سوله - سبک طرح

مراحل ساخت سوله

مدیر    13 تیر 1401    2نظر   

در این مقاله که میتوان گفت یکی از مهم ترین مقالات در زمینه مطالب ساخت سوله می باشد ، قصد داریم تا مراحل ساخت سوله را به شکل کامل از 0 تا 100 خدمتتان شرح دهیم . همانطور که ممکن است بدانید سوله یکی از بهترین سازه هایی است که میتوان برای واحد های بزرگ و کوچک ( مخصوصا بسیار بزرگ ) همچون کارگاه ، کارخانه ، دامداری ، مرغداری ، نمایشگاه و … اجرا نمود .

هزینه ساخت سازه توسط سوله بسیار کمتر از نمونه های مشابه بوده و بهره برداری از فضای مفید نیز میزان درصد بالاتری است . برای ساخت یک سوله باید مراحل ساخت آن را بخوبی بشناسیم . اولین قدم برای ساخت سوله ، طراحی سوله است . برای اینکه سوله ساز و شرکت مجری ، طراحی سوله را آغاز کند نیازمند برخی اطلاعات به شرح زیر است :

  • ابعاد محل ساخت و همچنین ابعاد سوله مد نظر ( ارتفاع و دهانه و … )
  • نوع کاربری و هدفی که قرار است سوله برای آن ساخته شود ( دامداری ، انبار و … )
  • محل ساخت سوله و همچنین نوع خاک منطقه
  • شیب و نوع سقف سازه
  • میزان بارهای وارد بر منطقه همچون بار برف و زلزله و …
  • تعداد دهانه ، داشتن یا نداشتن طبقه و همچنین بچه سوله

این موارد در حالت کلی در مراحل اولیه جهت طراحی سوله مورد نیاز است . زمانی که سازه طراحی شد میتوان به سراغ مرحله بعدی رفت . البته که طراحی سازه مهم ترین مرحله در ساخت سوله است چرا که اگر در مراحل طراحی هرگونه عدم دقت داخل محاسبات و همچنین طراحی فضای بهینه برای سازه وجود داشته باشد ، میتواند منجر به افزایش هزینه شود . در حقیقت میتوان گفت مرحله طراحی سازه یکی از دو مرحله اصلی جهت مدیریت هزینه های ساخت سوله می باشد . اگر در این بخش کار به درستی انجام شود میتوان گفت بخش زیادی از هزینه های خود در ساخت سوله را مدیریت کردید .

اخذ مجوز از نهاد های مربوطه دومین گام از مراحل ساخت سوله

پس از طراحی سوله نوبت به یکی از مهم ترین مراحل ساخت سوله رسید که اخذ مجوز از نهاد های مربوطه است . بسته به کاربری سوله ممکن است نیاز باشد تا از نهاد هایی همچون صنعت ، جهاد کشاورزی ، وزرات بهداشت و … مجوز های لازم را دریافت کنیم . البته در این بین باید دقت داشته باشد که بسته به هر منطقه خاصی که سوله در آن ساخته خواهد شد ممکن است ضوابط ساخت متقاوت باشد .

نظام مهندسی برای هر منطقه شرایط خاصی را در نطر دارد که البته این شرایط بسته به آب و هوا ، نوع خاک و درکل اقلیم منطقه دارد . دقت داشته باشید که در مناطقی که بار برف و یا زلزله در آنها به مراتت از سایر مناطق بالاتر است باید تدبیرات لازم در محاسبات صورت گیرد . اگر تمامی موارد طبق استاندارد های منطقه و همچنین ضوابط نهاد مورد طرف باشد ، مجوز سازه اخد شده و به سراغ مرحله بعدی خواهیم رفت .

ساخت قطعات سوله

پس از اینکه طراحی و اخذ مجوز ها انجام شد ، نوبت به ساخت قطعات سوله در کارخانه خواهد رسید . تمامی سوله ساز های معتبر ، قطعات سوله را زیر نظر مهندسین مجرب ، طبق طراحی و نقشه کشی های انجام شده در کارخانه با بهترین متریال انجام میدهند . دقت داشته باشید که ضمن طراحی مناسب ، ساخت سوله در کارخانه نیز از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که اگر سوله ساز در این زمینه از مهارت و دانش کافی برخوردار نباشد ممکن است از متریال نامرغوب استفاده نموده و یا سازه را به نوعی تولید کند که وزن بالایی داشته باشد .

ساخت سوله در کارخانه ممکن است نسبت به سایر مراحل ساخت سوله مدت زمان بیشتری نیاز داشته باشد به همین دلیل باید سوله ساز نهایت دقت را در این مورد به کار گیرد تا طبق نقشه کشی و طراحی انجام شده در مراحل اولیه ، تمامی قطعات سازه دقیقا با ریز ترین محاسبات به درستی تولید شوند .

ساخت قطعات سوله میتواند شامل مراحل زیر باشد :

  • برش قطعات سوله
  • مونتاژ اولیه قطعات
  • جوشکاری اولیه
  • مونتاژ نهایی
  • جوش کاری نهایی سوله
  • تمیزکاری و رنگ کاری سوله

پس از این مرحله ، قطعات سوله نیز آماده هستند و اکنون میتوانیم به سراغ مراحل بعدی برویم . پس از مرحله ساخت قطعات و آماده سازی ، نوبت به خاک برداری و اجرای فنداسیون خواهد رسید . البته در برخی شرایط میتوان همزمانی ساخت فنداسیون و ساخت قطعات سوله را انجام داده و مراحل ساخت سوله را سرعت داد اما این مورد در همه سوله ها قابل اجرا نیست .

خاک برداری و اجرای فنداسیون سوله

یک از مهم ترین بخش ها در مراحل ساخت سوله اجرای فنداسیون اصولی است . مطمئنا قبل از اجرای فنداسیون باید تناژ کل سازه مشخص بوده و آزمایش های مربوط به خاک منطقه نیز انجما شده باشد . خاک برداری ، مسطح سازی و نهایتا اجرای فنداسیون در این بخش از مراحل ساخت انجام خواهد شد .

نوع فنداسیون برای سازه ها و اقلیم های مختلف کاملا متفاوت است . فنداسیون ها در سه حالت فنداسیون منفرد ، فنداسیون نواری و فنداسیون گسترده اجرا می شوند . در مناطقی که مقاومت خاک کمتر بوده و وزن کلی سازه نیز بالاتر است از فنداسیون های نواری و گسترده استفاده می شود . اجرای فنداسیون از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که تمامی سازه بر روی آن سوار خواهد شد و هرگونه سستی در آن نهایتا میتواند باعث نشست سازه شود .

نصب سوله روی فنداسیون

پس از اجرای فنداسیون طبق نقشه کشی انجام شده ، نوبت به نصب سوله بر روی فنداسیون خواهد رسید . در این بخش ابتدا قطعات ساخته شده در کارخانه توسط تریلی های حمل بار به سمت محل ساخت حمل شده و تخلیه خواهند شد . نهایتا توسط جرثقیل در گام اول ، ستون های سوله نصب خواهند شد . پس از نصب ستون ها ، نصب قطعات سقف ، بادبند ، پرلین و … انجام خواهد شد . پس از اینکه اسکلت کلی سازه اجرا شده و سازه در حالت کلی ظاهر خود را نمایش داد ، نوبت به اجرای پوشش ها و زیبا سازی سازه خواهد رسید .

پوشش سوله و نصب تجهیزات

پوشش سوله ، شامل پوشش سقف سوله ، دیوار پوشی ، محل پنجره ها و درب ها ،  عایق کاری های داخلی و … است که اسکلت سازه را به یک ساختمان تبدیل خواهد کرد . پوشش سقف سوله نیز یکی از بخش هایی است که با توجه به اقلیم منطقه و نوع سوله در نظر گرفته خواهد شد . پوشش هایی همچون ورق های گالوانیزه و ساندویچ پانل از جمله مرسوم ترین پوشش ها برای سقف سوله هستند . البته سقف سازه ممکن است شیب دار یا قوسی باشد که در این مورد تمامی کارها در بخش طراحی یا همان مرحله اول انجام شده است .

پس از اینکه اسکلت و پوشش ها نیز به اتمام رسیدند ، نوبت به نصب تجهیزات برق و سایر موارد رسیده و نهایتا زیبا سازی های داخل و خارج سوله انجام شده و سازه آماده تحویل به کارفرما خواهد بود . میتوان گفت این مراحل از جمله کلیات مراحل ساخت سوله هستند که سعی کردیم در یک مقاله مختصر اما مفید خدمتتان ارائه کنیم . لازم به ذکر است که جهت ساخت انواع سازه های سبک ، سنگین و مدرن میتوانید با مجموعه سبک طرح همکاری نمائید .

در مورد ساخت سوله حتما با سوله ساز های معتبر همکاری کنید . متاسفانه در حال حاضر سوله سازی هایی هستند که نه تنها باعث کاهش هزینه نشده بلکه عمدا با روش هایی باعث افزایش تناژ کل سازه و در نتیجه افزایش هزینه ساخت می شوند . درنمونه های مشابه ممکن است سوله های دست دوم را بجای سوله نو برا سازه شما استفاده کنند که تمامی این موارد را در داخل مقاله ساخت سوله که در ابتدای این مطلب قرار داده شده خدمتتان توضیح دادیم .

سئوالات متداول

ساخت سوله شامل 6 مرحله است : طراحی سوله ، اخذ مجوز ، ساخت قطعات سوله ، اجرای فنداسیون ، نصب سوله روی فنداسیون ، پوشش سوله

در برخی از سازه ها میتوان با همزمانی مراحل ساخت سوله در کارخانه و اجرای فنداسیون در محل ساخت ، به ساخت سازه سرعت بخشید
اشتراک :
نظرات ارزشمند شما

جواد :سوله دست دوم هم میشه رنگ کرد؟

مدیر :سلام بله چرا نشه

در بهبود این مقاله شریک باشید

©1400 - سبک طرح ، حقوق انتشار محفوظ است

طراحی سایت و سئو توسط سئو نود