تبریز، جاده تبریز-آذرشهر، بعد از پل پتروشیمی، کوی صنعتی سهند، دوازده متری دوم، پلاک 8، تلفن تماس: 04134219790
ساخت سوله صنعتی - سبک طرح

ساخت سوله صنعتی

مدیر    28 خرداد 1401    بدون نظر   

ساخت سوله صنعتی از جمله خدمات بارزی است که توسط مجموعه سبک طرح با متدهای روز دنیا توسط ساخت سوله نسل جدید اجرا می شود . مجموعه سبک طرح از جمله مجموعه های انگشت شمار در کشور می باشد که دانش تخصصی ساخت نسل جدید سوله های صنعتی را در اختیار دارد . هزاران متر مربع سوله های صنعتی نسل جدید ساخته شده در سراسر کشور ، سندی بر توانایی بی قید و شرط مجموعه ما می باشد .

سازه های صنعتی و در کل ساختمان های صنعتی ، در همه دوران جز ساخت و ساز های همیشه سبز بوده و هستند . منظور از ساخت و ساز های همیشه سبز این است که در تمامی دوران به اینگونه سازه ها نیاز است . واحد های تولیدی کوچک و بزرگ ، کاخانجات نساجی ، تولید خودرو ، قطعه سازی و تمامی واحد های تولید و صنعت روز بروز در حال گسترش و افزایش هستند .

شهرک های صنعتی بزرگ و کوچک که در حاشیه شهر ها در حال احداث و بزرگ شدن هستند ، گواهی بر این موضوع می باشد . اما زمانی که فضای مناسب جهت احداث واحد صنعتی در اختیار داشته باشیم باید در نظر داشت گه اگر به عنوان یک سرمایه گذار قصد راه اندازی یک واحد صنعتی را دارید حتما با هزینه های زیادی روبرو هستید . هزینه ماشین آلات ، تجهیزات جانبی ، سامان دهی خطوط تولید ، نیروی کار ، بیمه و … در این بین در گام اول باید مد نظر داشت که تا قبل از ساخت واحد تولیدی یا صنعتی نمیتوان تجهیزات و نیروی کار در آن مستقر نمود .

باید دید این واحد صنعتی و تولیدی برای چه منظوری راه اندازی خواهد شد . سازه های صنعتی معمولا در متراژ های بزرگ ، با ارتفاع مناسب ، بصورت منفرد یا زوجی ، به همراه طبقه های داخلی کوچک یا بزرگ ساخته می شوند .

برای ساخت یک واحد صنعتی با امکانات کامل در بخش ساختمانی ، روش های مختلفی را میتوان به کار گرفت . اما یکی از مناسب ترین روش های ساخت اینگونه واحد ها ، اجرا با سوله است . ساخت سوله صنعتی بهترین روش برای اجرای ساختمان یک واحد صنعتی است . درکل سازه های فلزی سوله ، به دلیل ویژگی های فوق العاده خود برای اکثریت ساختمان ها میتوانند به راحتی مورد اجرا قرار گیرند .

اگر در رابطه با کلیات سازه های سوله و انواع مختلف آن اطلاعات کافی ندارید میتوانید مقاله سوله چیست را در وب سایت مطالعه کنید . اما در شرح مختصر میتوان گفت سوله سازه فلزی است که طبق محاسبات خاص میتوان از آن برای ساخت واحد های صنعتی ، کارخانه ، کمپ های نطامی ، سالن های ورزشی ، فروشگاه ، نمایشگاه و … استفاده نمود .

تمامی تقسیمات ساختمانی ، مصالح مختلف ، اجرای طبقه ، پارکینگ و … همگی توسط سوله های نوع مختلف قابل اجرا هستند . در حقیقت سوله ها متشکل از یک فنداسیون ، ستون بندی و سقف هستند . شما میتوانید طبق استاندارد های منطقه ساخت سوله ، با پوشش مناسب دیوار و سقف ، واحد مد نطرخود را به سرعت  با هزینه کمتر و فضای مفید بیشتر به مرحله اجرا برسانید .

ساخت سوله صنعتی چه مزایایی دارد ؟

همانطور که گفتیم برای داشتن یک واحد صنعتی ، سوله بهترین گزینه است . حتی قدیمی ترین سالن ها و کارگاه ها نیز توسط سوله اما عموما نوع قدیمی آن که سوله تیرورقی است ساخته شده است . در حال حاضر نسل جدیدی از سوله ها به نام سوله های سبک وجود دارند و ساخت سوله صنعتی نیز اکثرا توسط این نوع و این نسل از سوله اجرا میشود .

در کل ساخت سازه با سوله مزایای زیادی دارد . اول از همه اینکه هزینه های کمتری جهت اجرای سقف و ستون در این حالت نیاز دارید . دوم اینکه در مدت زمان سریع تر میتوانید کلیات سازه خود را پیاده کنید .

سوم اگر زمانی نیاز بود تا کل سازه را جابجا کنید ( خیلی کم ممکن است بروز کند ) به دلیل اتصالات پیچ و مهره ، این کار بسیار راحت تر و سریع تر است . یکی از دلایل نصب سریع سوله سبک نیز همین اتصالات میباشد .

چهارم اینکه فضای مفید کاری در داخل سوله بسیار بیشتر است . اگر سازه توسط استحکامات بتنی اجرا شود در متراژ های مشخص ، به دلیل وزن بالای سازه ، حتما نیاز به ستون های میانی داریم . اما در سوله اینگونه نیست و چون سازه در کل به شکل سبک در حال اجرا است ، محاسبات سقف و ستون های به نوعی انجام می شود که در متراژ های حتی بسیار بزرگ ، هم ارتفاع سازه بسیار مفید باشد و هم اینکه نهایتا یک یا دو ستون میانی وجود داشته باشد .

البته در اینجا بحث طراحی سازه نیز وجود دارد ، گاها اگر شرایط این اجازه را دهد ، کارفرما میتواند سازه خود را به شکل منفرد و یا به شکل دو سوله در کنار هم ایجاد کند و در این حال مسلما شرایط سازه ها با یکدیگر تفاوت خواهد داشت . سوله هایی که به شکل منفرد اجرا می شوند از لحاظ هزینه و کارایی یا سوله هایی که در کنار هم و متصل به هم ساخته می شوند تفاوت دارند .

کوچک ترین حرکات در اجرای سوله و مخصوصا ساخت سوله صنعتی میتواند باعث افزایش یا کاهش هزینه شود . در کل برای ساخت سوله صنعتی باید نکات زیادی در نظر گرفته شود تا سوله به شکلی استاندار با فضای مفید کافی ساخته شود .

نکات مهمی که باید در ساخت سوله صنعتی در نظر داشت

همانطور که گفته شد سوله های صنعتی از جمله سازه هایی هستند که همواره در حال ساخت و ساز هستند و در دسته سازه هایی قرار دارند که علاوه بر نفر و نیروی انسانی ، لازم است تا موضوع تردد ماشین آلات سبک و سنگین و همچنین محل های بارگیری ، انبار هایی با چند طبقه و … را نیز در نظر گرفت . به همین دلیل داشتن این فاکتور ها در سازه های صنعتی مهم است .

همچنین در ساخت سوله صنعتی نوع سوله نیز از اهمیت بالایی برخوردار است . معمولا ابعاد سوله های صنعتی بزرگ هستند و نمیتوان از سوله های سنگین به دلیل محدودیت در ساخت ابعاد بزرگ و وزن بالا استفاده کرد . نوع شناخته شده و کاربردی سازه های فلزی جهت ساخت سوله صنعتی ، سوله های خرپایی هستند . در سوله های خرپایی ستون ها و سقف به شکل خرپا اجرا می شوند که وزن نهایی سازه کم و استحکام آن بالا است .

موضوع مهم بعدی در ساخت سوله صنعتی ، پوشش سقف سوله است . سقف سوله یکی از بخش های مهم سازه است ، محاسبات صحیحی باید طبق بارهای وارد بر سقف سازه با توجه به اقلیم منطقه و معیاری های نظام مهندسی انجام شود تا پوشش مناسب برای سقف سازه اجرا شود . اگر سقف سوله توانایی تحمل بارهای وارد را نداشته باشد ، احتمال نشست سازه وجود دارد .

گاها مشاهده شده که جهت کاهش هزینه های ساخت ، از مصالح سازه کسر شده که نهایتا باعث وارد آمدن آسیب های مالی و جانی به پرسنل داخل آن شده است .

موضوع بعدی در سازه های صنعتی در مورد محوطه و فضای مفید اطراف آن است . فضای کاری ، بارگیری ، پارک موتوری و اینگونه موارد باید قبل از ساخت و طراحی سوله در نظر گرفته شود چرا که باید طراحی مناسبی برای فضای مفید مد نظر جهت ساخت سوله در نظر داشت تا هزینه های اضافی بر سازنده وارد نشود .

اگر قصد طراحی دفتر در داخل سوله دارید باید در نظر داشته باشید که میتوانید در بخش انتهای سوله توسط یک طبقه میانی مناسب این بخش را پیاده سازی کنید . برخی از سوله های صنعتی به شکل دو طبقه اجرا می شوند یعنی طبقه اول و دوم آنها تماما بر روی هم قرار دارد . در این دست از سوله ها لازم است برخی تغییرات در طراحی سازه صورت گیرد ضمن اینکه باید فشارهای وارد از طبقه دوم بر ستون ها را نیز محاسبه نمود .

در صورتی که سوله شما دارای بچه سوله باشد ، یا در آینده تصمیم داشته باشید تا بچه سوله را در کنار سازه خود اجرا نمائید ، بهتر است این مورد را در ابتدا با سوله ساز خود مطرح کنید ، چرا که این گزینه نیز میتوانید در اجرای بهتر سازه و مدیریت هزینه ها تاثیر گذار باشد . البته که در صورت داشتن بچه سوله و ساخت آن از ابتدا ، فشار هایی از طرف سوله بزرگ توسط این بچه سوله خنثی می شود و در کل استحکام سازه نیز بالاتر میرود .

عایق کاری سوله های صنعتی نیز از جمله نکات مهم است . دستگاه ها ، ماشین آلات و پرسنل در فصول سرد و گرم در داخل سازه در حال کار خواهند بود . هم سیستم های سرمایش و هم تهویه باید به شکل مناسبی در طراحی سازه در نظر گرفته شود .

روشنایی نیز از جمله نکات مهم در مراحل نصب تاسیسات است . اگر واحد صنعتی در تایم های شبانه نیز فعال باشد باید روشنایی مناسبی داخل آن ایجاد کرد . ضمن اینکه این روشنایی ینز نباید توسط لامپ هایی ایجاد شود که خودشان تولید گرما نمی کنند .

در کل نکات مربوط به ساخت سوله صنعتی بسیار زیاد هستند اما در نظر داشتن همین نکات نیز میتوانید در مدیریت هزینه و داشتن سازه استاندارد به شما بسیار کمک کند . ضمن اینکه باید در نظر داشته باشید اگر با سوله ساز متخصص همکاری می کنید ، تمامی این موارد در نظر گرفته خواهند شد . یکی از نکات مهم دیگر نیز که باید همیشه در تمامی سازه ها مد نظر داشته باشید دفترچه محاسبات است که البته برای تمامی سازه ها باید تنظیم شود . در این مورد توصیه می کنیم حتما مقاله دفترچه محاسبات سوله چیست در سایت را مطالعه فرمائید .

جهت همکاری در ساخت سوله های صنعتی استاندارد و نسل جدید میتوانید با مجموعه سبک طرح همکاری نمائید . جهت مشاوره ، برآورد هزنیه و طرح سایر سوالات خود میتوانید از طریق پل های ارتباطی با کارشناسان و مشاورین ما در ارتباط باشید .

اشتراک :
در بهبود این مقاله شریک باشید

©1400 - سبک طرح ، حقوق انتشار محفوظ است

طراحی سایت و سئو توسط سئو نود