تبریز، جاده تبریز-آذرشهر، بعد از پل پتروشیمی، کوی صنعتی سهند، دوازده متری دوم، پلاک 8، تلفن تماس: 04134219790
ساخت سوله - سبک طرح

ساخت سوله

مدیر    8 اسفند 1400    5نظر   

ساخت سوله در دسته ساخت سازه های فلزی قرار دارد پس علاوه بر داشتن اطلاعات از نکات فنی و همچنین قیمت سوله ، بد نیست تا در رابطه با کلیات ساخت سازه های فلزی نیز اطلاعات کلی داشته باشید . در این مقاله سیر تا پیاز ساخت سوله ، روش های مختلف ، نکات مهم اجرا ، نقشه ، فنداسیون ، شرایط ساخت در اقلیم های مختلف و … را خدمت شما عزیزان توضیح دادیم . سوله در لاتین Gable Bents یا Ridge Bents نامیده می شوند . ساخت سوله نیاز به دانش مهندسی و همچنین تجربه بسیار بالا دارد پس در انتخاب مجری خود نهایت دقت را داشته باشید چرا که در این دست از سازه های فلزی کوچکترین اشتباهات باعث هزینه تراشی های بسیاری خواهد شد . مهم ترین نکته نیز در ساخت سوله این است که بتوان نوع و ابعاد سازه نهایی را به درستی انتخاب و محاسبه کرد تا بهره برداری مناسبی بتوان از آن داشت .

ساخت سوله در شرکت سبک طرح

طراحی و ساخت انواع سوله های سبک و صنعتی در سراسر کشور

اول از هرچیزی بد نیست تا خودمان را معرفی کنیم . مجموعه سبک طرح سازنده انواع سازه های فلزی از جمله سوله های سبک ، سازه های خرپایی ، سازه های فوق سبک ، سوله های تیر ورقی و … طبق آخرین تکنولوژی روز دنیا و محاسبات دقیق ، توسط مهندسین ، مدیران پروژه و اکیپ مجرب ، آماده همکاری با تمامی کارفرمایان و اشخاص ثالث جهت اجرای سازه های فلزی با بهترین کیفیت و اقتصادی ترین هزینه می باشد . نکته مهمی که در این قسمت باید خدمت شما عرض کنیم این است که بسیاری از سایت های سوله ، توسط محتوا نویسان و اشخاصی که مدیریت سایت سوله سازان را بر عهده دارند نوشته می شوند و سوله سازان به دلیل مشغله کاری فرصت کافی برای تهیه و تولید مطالب وب سایت های خود ندارند . مجموعه سبک طرح تماما نظارت کامل بر محتوای ارائه شده در داخل وب سایت خود داشته و پس از بررسی کامل بر محتوا ، آن را در داخل سایت جهت استفاده علاقمندان عزیز قرار میدهد .

جهت مشاوره و همچنین صحبت با کارشناسان می توانید همه روزه از ساعت 8 تا 20 از طریق پل های ارتباطی زیر با ما در ارتباط باشید
09140856001 ( مهندس فتح پور ) –  09144172368 ( مهندس باهر )

بنابراین میتوانید با اطمینان خاطر از صحت و اعتبار مطالب ارائه شده در این وب سایت از آنها استفاده کنید . برای ساخت یک سوله استاندارد ، لازم است تا از کلیات مراحل ساخت یک سوله اطلاعات کافی داشته باشید و بدانید که برای ساخت سوله ها ، چه گام هایی باید طی شوند تا یک سازه برپا شود . اول از هرچیزی بدانیم که سوله چیست و این سازه فلزی چه خصوصیات و ویژگی هایی دارد و نهایتا بر اساس این ویژگی ها چه کارهایی میتوان انجام داد .

سوله چیست ؟

اگر شما هم جزء آن دسته از عزیزان هستید که اطلاعات کلی در رابطه با سوله ندارید در همین ابتدای مقاله ، یک توضیح مختصر و کلی در مورد سوله خدمت شما ارائه می کنیم . سوله یک سازه فلزی است که در حالت عامیانه بدون ستون میانی اجرا می شوند اما بسته به نوع سازه ممکن است یک یا دو ستون میانی داخل آن اجرا شود . از این جهت که فضای مفید داخل این نوع سازه ها بسیار بیشتر و مفید تر است لذا محبوبیت بالایی دارند .

ساخت سوله سقف قوسی

سقف این نوع سازه ها عموما بصورت شیب دار است اما میتوان بصورت قوسی نیز سقف سوله را اجرا کرد . پوشش سقف سوله میتواند از مصالح مختلفی همچون ورق های گالوانیزه ، ساندویچ پانل ، توری مرغی با ترکیب پشم شیشه و … باشد . دیوار پوشی سوله نیز میتواند توسط آجر ، بلوک و … بوده و از داخل نیز توسط مصالح مختلف همچون عایق های حرارتی یا پوشش اپوکسی عایق بندی شود . تمامی این موراد بستگی به نوع سوله دارد . برای ساخت یک سوله نیاز به بررسی 4 فاکتور اساسی داریم . این 4 مورد عبارتند از ارتفاع سوله ، عرض دهانه ، طول سوله و محل ساخت که در ادامه تمامی این موارد و تاثیر هر کدام در ساخت سوله را بررسی خواهیم کرد .

کاربرد سوله برای سازه های مختلف

سوله ها را میتوان برای ساخت انبار ها ، مرغداری ها ، دامداری ها ، کارخانجات ، استخر ، سالن های ورزشی و … به راحتی اجرا نمود . برای تاسیس سازه هایی همچون مرغداری ، پرورش دام و در کل سازه های پرورشی ، میتوان سازه های سبک شیب دار یا قوسی را با حداقل هزینه و وزن مناسب در محل مورد نظر اجرا نمود . از آنجایی که سوله انواع مختلفی دارد ، لذا میتوان سازه های مختلفی را نیز به کمک سوله اجرا نمود . اجرای فروشگاه های کالا ، انبار ، کمپ های نظامی ، آشیانه های هواپیما ، سالن های خدماتی و … همگی میتوانند توسط انواع مختلف سوله ها اجرا شوند .

این انواع سوله ، هزینه های مختلفی دارند و ممکن است برخی افراد اینگونه تصور کنند که ساخت سوله با قیمت پایین تر مناسب است اما باید در نظر داشت که اجرای سوله با توجه به فاکتور های خاص هر منطقه و همچنین ابعاد پروژه باید مد نظر گرفته شود . در ادامه به فاکتور های اصلی ساخت سوله در حالت کلی اشاره شده است .

سوله های صنعتی و انباری

در این بخش دو نمونه از سازه هایی که میتوان توسط سوله اجرا کرد را خدمتتان توصیف میکنیم . سوله یک گزینه بسیار مناسب جهت ساخت انبار و واحد های صنعتی است . سازه هایی که امروزه بیشتر در حال ساخت هستند سوله های صنعتی و سوله های انبار می باشند . انبارها یک فضای ارزشمند محسوب می شوند و در هر زمینی که ساخته شوند اعتبار بسیار زیادی به آن زمین اضافه خواهد شد . انبار ها زمانی که به مرحله بهره برداری برسند میتوانند تا چندین سال ( 30 تا 50 سال ) قابل استفاده باشند . ساخت سازه های انبار میتواند توسط هر دو نوع از سازه های سبک و سنگین انجام شود . انبار ها فضاهایی باز و ساده هستند اما بسته به کاربری سازه میتوان داخل آن قفسه های مناسب برای چیدمان محصولات ، محل های تخلیه ، بارگیری و همچنین مسیر های حرکت ماشین آلاتی همچون لیفتراک را درنظر داشت .

ساخت سوله سبک در ابعاد کوچک

سازه های صنعتی نیز هم اکنون به دلیل توسعه شهرک های صنعتی از جمله سازه هایی هستند که تقاضا برای ساخت آنها روزبروز بیشتر می شود . سازه های صنعتی از نظر طراحی و ساخت ، کمی با سازه های دیگر تفاوت دارند . مجموعه سبک طرح از جمله شرکت های انگشت شماری است که تخصص خود را بر روی طراحی و اجرای نسل جدید از سازه های صنعتی قرار داده است . در حال حاضر بهترین و استاندارد ترین سوله های صنعتی توسط مجموعه سبک طرح در سراسر کشور اجرا می شود .

فاکتور های اصلی قبل از ساخت سوله

ساخت سوله را میتوان از دو جنبه اساسی یعنی استحکام ( کیفیت ) و قیمت ساخت سوله مورد بررسی قرار داد . سوله یکی از سازه هایی است که قبل از اجرای آن باید چندین فاکتور را مورد بررسی قرا داد از جمله :

  • ابعاد محل ساخت سوله و همچنین ابعاد خود سازه از نظر طول ، عرض و ارتفاع
  • نوع سازه با توجه به محل و اقلیم منطقه ( سبک ، فوق سبک ، سنگین و … )
  • روش بهینه ساختن سازه از جهت مصرف متریال و همچنین کاهش هزینه ساخت

سوله ساز باتجربه و کاربلد قبل از هرچیزی این 3 فاکتور اصلی را حتما مورد بررسی قرار خواهد داد . یعنی قبل از هرچیزی باید مشخص شود که سازه شما در زمینی با کدام مشخصات از لحاظ متراژ و اقلیم ساخته خواهد شد .  ” یا به نوعی میتوان گفت اولین گام جهت ساخت سوله اندازه گیری ابعاد است . این اندازه گیری ابعاد نهایتا منجر به تهیه نقشه سوله خواهد شد که این نقشه سوله برای هر پروژه به شکل مجزا و اختصاصی تهیه شده و دستور ساخت خواهد گرفت ”

سپس نوع سازه شما با توجه به متراژ و همچنین اقلیم منطقه ( کوهستانی، گرم و خشک و … ) انتخاب شده و نهایتا با دانش و تخصص ، بهترین سوله از نظر محاسبات ساخت و اجرا ، در این محل پیاده شود .

ساخت سوله در کارخانه

بخشی از مراحل ساخت سوله در کارخانه توسط سبک طرح

از آنجایی که سوله از جمله سازه هایی است که بخش زیادی از استحکام و کارایی آن مربوط به اسکلت و جنس این اسکلت است ، لذا باید با دقیق ترین محاسبات سازه ها را اجرا نمود . همچنین اجرای فنداسیون نیز از جمله نکات مهم در ساخت سوله است . با داشتن یک فنداسیون اصولی و مناسب در محل ساخت ، میتوان سازه ایمنی را اجرا نمود .

ممکن است برخی از سوله ها به شکل دو طبقه و یا دوقلو اجرا شوند . در ساخت این نوع سازه ها میتوان با مهار کردن بار کلی سوله ، حتی باعث استحکام بیشتر سازه نیز شد .

پس زمانی که قصد ساخت سوله را دارید ، هنگام مشاوره با سوله ساز خود ، دقت داشته باشید که این موارد را با وی درمیان بگذارید گرچه سوله ساز اگر کاربلد باشد مواردی بیشتر از این نیز با شما صحبت خواهد شد .

طراحی و محاسبات سوله ، اولین گام برای شروع ساخت

امروزه طراحی سوله به کمک نرم افزار های مهندسی قدرتمندی همچون Safe و  Etabs و … انجام می شود . این نرم افزار ها جهت کار نیاز به نیروی متخصص و محاساب دقیق دارد . در طراحی سوله باید نکات فنی مهمی همچون مقاومت سازه در برابر وزش بادهای شدید ، زمین لرزه و … را در نظر گرفت .

محاسبات سوله تماما به شکل فنی انجام نشده و بخشی از این محاسبات به شکل دستی انجام می شود . پس از انجام محاسبات طبق مطالب گفته شده و تولید نقشه و نمای کلی سازه ، دفترچه محاسبات سوله تهیه و تنظیم می شود . در دفترچه محاسبات سوله ، تمامی اطلاعات مربوط به سوله مدنظر نگارش شده است . این دفترچه محاسبات سوله بابد به تایید نظام مهندسی منطقه ، شهر یا استان رسیده و نهایتا سازه اجازه ساخت داشته باشد . از جمله پارامتر های فنی که می توان در بخش مهندسی در نظر گرفت :

ارتفاع دیوار سوله ، ارتفاع جانبی سوله ،  اندازه دهانه سوله ، محاسبات ضریب طول ، درصد شیب برای اندازه سقف سوله ، بارگذاری بار برف و باد و باران سایر بارگذاری های طبیعی ،  طول جرثقیل ، اندازه گیری مقدار بار مرده و نامتقارن ، بار برف و اندازه گیری بار جرثقیل برای سوله

طراحی سوله اولین و اصلی ترین گام در ساخت یک سازه است . طراحی سوله به قدری مهم است که اگر تنها چندین متر در طراحی سوله به درستی عمل نشود ، چندین برابر هزینه و مشکل ایجاد خواهد شد . متراژ های مفید ساخت سوله را میتوان طبق مهندسی دقیق طراحی نمود . اگر این گام اول بخوبی اجرا شده و سازه با ابعاد مناسبی طراحی شود میتوان با خیال راحت تمامی مراحل بعدی را انجام داد .

ساخت سقف خرپایی

برای درک تاثیر طراحی در ساخت سوله یک مثال خیلی واضح خدمت شما ارائه میکنیم . تصور کنید قصد ساخت یک سوله 5000 متری را داریم . اگر این سوله با ابعاد 10 متر برای عرض دهانه و 500 متر برای طول سوله و ارتقاع 5 متر ساخته شود ، نهایتا یک سوله با ابعاد 5000 متر داریم . این سوله برای فنداسیون نیاز به 1020 متر ساخت دارد همچنین برای دیوار پوشی نیز 1020 متر دیوار باید ساخت شود .اما اگر همین 5000 متر سوله را با دهانه 50 متر و طول 100 متر بسازیم بازهم 5000 متر سوله داریم که این سوله برای فنداسیون نیاز به 300 متر فنداسیون و 300 متر دیوار خواهد داشت یعتی بیش از یک سوم هزینه سوله 10 در 500 متری ، هزینه های فنداسیون و دیوار کاهش خواهد یافت .

در اینجا باید بدانید که جهت ساخت سوله و در بخش طراحی ، فاکتور دهانه بسیار تاثیر گذار است . در بخش هزینه ساخت سوله ، به این فاکتور در قالب یک مثال دیگر از سوله 10.000 متری خواهیم پرداخت اما با افزایش اندازه دهانه ( اصلی ترین فاکتور در طراحی بهینه سوله ) هزینه سازه آهنی افزایش یافته اما هزینه های جانبی همچون دیوار ، فنداسیون ، تعداد روز اجرایی توسط کارکنان ، جرثقیل و … کاهش خواهد یافت . پس به راحتی متوجه شدید که طراحی سوله در همان گام اول ساخت سوله چقدر اهمیت دارد .

در مورد ارتفاع و طول سوله نیز بد نیست تا چند مورد را خدمتتان عرض کنیم . ارتفاع سوله در 2  بخش مطرح می شود : ارتفاع کناری و ارتفاع تاج

ارتفاع کناری منظور همان ارتفاع دیوار ها است ، یعنی از زمین تا انتهای بخشی که دیوار به سقف می رسد را ارتفاع جانبی یا ارتفاع کناری می نامند . ارتفاع دیگری نیز به نام ارتفاع تاج وجود دارد . به این دلیل که سقف سوله ها شیب دار و یا قوسی ساخته می شوند در نتیجه ارتفاع سوله در قسمت وسط دهانه بالاتر از کناره های سوله خواهد بود . به ارتفاع زمین تا بالاترین نقطه سقف در وسط سازه ، ارتفاع تاج سوله گفته می شود . کم و زیاد شدن ارتفاع و طول سوله تاثیر چندانی در هزینه های ساخت نخواهد داشت ( در مقایسه با تاثیر شگرف عرض دهانه سوله ) اما گاها طول های کم سوله در قیمت تاثیر گذار هستند .

ساخت سوله ورزشی تیرورقی

موضوع دیگری که در طراحی باید مدنظر داشت وجود یا عدم وجود جرثقیل است . در صورت وجود جرثقیل در ساخت سوله که عموما جرثقیل های سقفی هستند ، به دلیل اینکه فشار مصالح جابجا شده توسط جرثقیل بر ستون های سوله وارد خواهد آمد ، به همین دلیل باید ستون های سازه را قدرتمند تر در نظر گرفت .

انواع مختلف سوله

سوله های درحالت های کلی به 2 روش ساخته می شوند

  • سوله های خرپایی ( که محبوبیت بسیار بالایی دارند و میتوان برای اندازه های بسیار بزرگ بدون محدودیت این نوع سوله را اجرا کرد ، این سوله ها از خانواده سازه های سبک هستند )
  • سوله های تیرورقی ( که از جمله سازه های قدیمی تر در صنعت سوله سازی هستند )

البته دقت داشته باشید که سوله هایی همچون ubm که به سازه های آمریکایی نیز مشهور هستند همانند سوله های خرپایی در دسته سازه های سبک قرار می گیرند اما چون دارای برخی محدودیت ها در ساخت و همچنین عدم تایید در برخی اقلیم ها توسط نظام مهندسی مواجه می شوند ، دایره ساخت آنها بسیار پایین تر است . عموما از پوشش های سقف این دست از سوله ها به شکل قوسی برای سازه های کوچک استفاده می شود اما برای سازه هایی که در آنها باید فاکتور های بهداشتی رعایت شود به هیچ عنوان مورد تایید نیست . برای هرکدام از این نوع سوله ها سعی می کنیم توضیح مختصری ارائه کنیم .

سوله های یو بی ام

سازه های یو بی ام سازه هایی هستند که بدون اسکلت فلزی اجرا می شوند . این نوع سازه به زمان کمتری جهت ساخت نیاز دارد . این نوع سوله ها در سه حالت زمین به زمین ، زمین به ستون و ستون به ستون ممکن است اجرا شود . حالت کلی و شناخته شده این نوع سوله ها حالت زمین به زمین است .

ساخت سوله ubm

این سوله ها در حالت کلی با ورق های گالوانیره ساخته می شوند . ورق های گالوانیزه توسط یک دستگاه که تنظیمات مشخص خود را دارد ، ازیک طرف وارد شده و ازطرف دیگر با شیب مد نظر خارج می شوند . این دستگاه نسبتا کوچک بوده و میتوان آن را بر روی یک تریلی به محل اجرا انتقال داده و در همان محل ، قطعات سوله را با قوس مد نظر آماده کرد یعنی نیازی به ساخت در کارخانه نیست و فقط ورق های سازه برش داده خواهند شد و در محل اجرا توسط دستگاه مخصوص به حالت آماده نصب تبدیل خواهند شد .

این ورق ها نهایتا با همین قوس ، بر روی فنداسیون اجرا شده پیاده می شوند . استفاده از ورق های گالوانیره باعث کاهش هزینه ساخت نسب به اسکلت فلزی شده و همچنین سازگاری با محیط زیست را نیز افزایش میدهد .

از این جهت که این سوله ها اولین بار در کشور آمریکا ساخته شدند به سوله های آمریکایی معروف شدند . چند سالی است که این سازه ها در کشور ما نیز ساخته می شوند . این نوع سازه ها در ظاهر ساده به نظر میرسند اما استحکام بسیار بالایی در برابر وزش بادهای شدید و زمین لرزه های بزرگ دارند . دامنه استفاده این نوع سوله ها کمتر است و برای سازه های بسیار بزرگ نمیتوان از این نوع سوله استفاده کرد .

ساخت سوله با حداقل هزینه

ساخت و اجرای بهترین سوله های صنعتی و سبک با هزینه اقتصادی در سراسر کشور

این نوع سوله در حالت زمین به زمین نمیتواند از ارتفاع مشخصی بیشتر اجرا شود چرا که در این نوع سوله ها امکان اجرای ستون میانی وجود نداشته و تحمل بار بر روی سازه با توجه به طول و اندازه دهانه دارای فاکتور های مشخصی است که اگر رعایت نشود باعث نشست سازه خواهد شد . در حال حاضر مجوز ساخت این نوع از سوله ها توسط نظام مهندسی تنها برای مناطق و کاربری های خاص صادر می شود . اما در کل این سوله ها یو بی ام هزینه بسیار پایین تری دارند چرا که عموما سقف و ستون به هم پیوسته بوده و زمان کمتری نیز جهت ساخت و همچنین اجرا نیاز دارد .

سوله های خرپایی

سازه های خرپایی از جمله محبوب ترین و کاربردی ترین نوع سوله ها هستند . این نوع سوله ها به دلیل وزن کمتر ، استحکام بیشتر ، و همچنین هزینه ساخت پایین تر محبوبیت بسیار بالایی دارند . اصطلاحا به این روش ساخت سوله با قوطی نیز گفته می شود که موضوع قوطی به مباحث سازه های فلزی پروفیل مربوط است و در داخل مقالات وب سایت در رابطه با ساخت سوله با قوطی توضیحات لازم و کافی ارائه شده است . اکثر سازه های سبک به روش ساخت با قوطی هستند اما اسامی مختلفی همچون خرپا ، سبک ، سازه های فضایی و … جهت تفکیک بر روی آنها قرار داده شده است . البته که در ساخت سازه های سبک ، تفاوت هایی وجود دارد که آنها را از هم جدا خواهد نمود .

به دلیل همین فاکتور ها ، سازندگان علاقه زیادی دارند که سازه آنها به این روش ساخته شود ، اما باید دقت داشت که اگر محاسبات این نوع سوله به شکل دقیق انجام نشود ، خسارات زیادی به کارفرما وارد خواهد شد پس از این جهت باید با اکیپ متخصص همکاری نمود .

ساخت سوله خرپایی سقف شیب دار

به این دلیل که تیر ورق در این نوع سوله وجود ندارد لذا مصرف فولاد کمتر و هزینه نیز پایین تر است . در ساخت این نوع سوله ها از ترکیب فولاد و پروفیل طبق محاسبات دقیق استفاده می شود . به این روش از ساخت سوله ها ، ساخت سوله با قوطی نیز گفته می شود که البته ساخت سوله با قوطی خود ممکن است در حالت های مختلف اجرا شود اما در حالت کلی مربوط به ساخت سوله در روش خرپایی و سبک است . سازه های خرپایی انواع مختلفی دارند و میتوانید در مقاله سوله خرپایی در این مورد اطلاعات کاملی را کسب کنید چرا که دامنه طراحی و ساخت آنها بسیار بزرگ و متنوع است در این بخش تنها به چندنمونه صرفا اشاره می شود :

  • سوله خرپایی شاه تیر : چون سبک هستند و جنس پایه ها از چوب است کاربرد زیادی دارند
  • سوله خرپایی شاه شیروانی : برای اضافه کردن یک اتاق در سازه های شیروانی کاربرد دارند
  • سوله خرپایی کف سازه : گستره ترین پوشش از انواع سوله ها را دارد
  • سوله خرپایی پرات : از جمله سوله های مقرون به صرفه و دارای استحکام زیاد
  • سوله خرپایی دستک دار یا عصایی : از جمله سوله هایی که قابلیت اجرا روی بیشتر سازه ها را دارد

سازه های خرپایی چندین سال است که در کشور ما بخوبی جا افتاده و روز بروز سوله ساز های متخصص روش های نوین تری جهت کاهش وزن سوله و سبک سازی اصولی ابداع می کنند . البته در مورد سوله های سبک باید گفت ، سبک سازی به روشی اصولی و مورد تایید نظام انجام می شود و نهایتا تمامی جزیئات آن وارد دفترچه محاسبات شده و مورد تایید نظام قرار خواهد گرفت .

دفترچه محاسبات سوله حقیقتا یک دفترچه است که تمامی جزئیات سازه شما ، از وزن ، نوع سوله و محل ساخت گرفته تا کوچکترین اطلاعات مربوط به سوله حتی نرم افزار های طراحی در داخل آن درج شده و نهایتا جهت تایید به نظام مهندسی منطقه ، شهر یا استان ارائه می شود . برای سازه هایی که در آنها از سوله دست دوم استفاده نشده است ، حتما تنظیم و تایید دفترچه محاسبات لازم است و دقت داشته باشید که سوله ساز ملزم به تهیه این دفترچه برای سازه شما است . موارد بیشتر در این مورد را میتوانید در مقاله دفترچه محاسبات سوله مطالعه کنید .

سوله های تیرورقی

این نوع سوله ها به دلیل استفاده از ورق های فولادی سنگین ، هزینه بالاتری نیز دارند که جزء روش های اولیه ساخت سوله هستند . امروزه به دلیل توسعه روش های سوله سازی ، استفاده از این نوع سوله کمتر شده است اما اگر مهندسی اصولی بر روی آن انجام شود ممکن است در برخی پروژه ها به روشی آنها را مدیریت نمود که هزینه به مراتب پایین تری نیز از انواع سبک داشته باشد .

ساخت سوله تیرورقی

این سوله ها نیز همانند سازه های یو بی ام برای سوله هایی با دهانه و اندازه بزرگتر قابل استفاده نیست و برای ساخت سوله های بسیار بزرگ باید از سوله های خرپایی کمک گرفت . سوله های تیرورقی خود دارای مهندسی خاصی هستند چرا که در یک سازه تیرورقی ، قطعات مختلفی کنار هم قرار می گیرند تا یک سازه تیرورق آماده نصب بر روی فنداسیون شود .

 جدول مقایسه خرپا و تیرورق

ارتفاع عرض دهانه وزن سازه خرپایی وزن سازه تیرورقی
6 متر 15 متر 18 کیلوگرم بر متر 24 کیلوگرم بر متر
6 متر 20 متر 20 کیلوگرم 34 کیلوگرم
6 متر 25 متر 22 کیلوگرم 40 کیلوگرم
6 متر 30 متر 24 کیوگرم 48 کیلوگرم
6 متر 40 متر 28 کیوگرم 62 کیلوگرم
6 متر 50 متر 32 کیوگرم 94 کیلوگرم
6 متر 60 متر دهانه 38 کیلوگرم بر متر قابلیت اجرا ندارد

از آنجایی که ساخت سوله در این روش به روش قوطی نبوده و از ورق های خالص فولادی استفاده می شود نتیجتا وزن کلی سازه در مجموع بیشتر است . با افزایش وزن سازه که نتیجه مصرف بالای فولاد است ، هزینه ساخت نیز افزایش خواهد یافت . علاوه بر این با توجه به وزن کلی سازه ، هزینه ساخت فنداسیون نیز بالاتر خواهد رفت . برای سوله های تیرورقی مقاله کاملی را منتشر نمودیم که میتوانید مطالعه نمائید .

ساخت سوله های 2 طبقه

یکی دیگر از مدل های ساخت سوله ، اجرای سوله به صورت 2 طبقه است . در محاسبات سوله های 2 طبقه باید دقت لازمه را اعمال نمود تا کل سازه توانایی تحمل بار را داشته باشد . سوله های 2 طبقه به دو صورت مجزا و همچنین مستقل ساخته می شوند . کاربرد طبقه دوم این نوع سوله ها معمولا برای قسمت اداری است .

سوله های صنعتی

یکی از سازه های بسیار پر طرفدار و البته کاربردی که هم اکنون نیز در کشور ما بسیار در حال ساخت و اجرا می باشد سازه های صنعتی هستند . سوله های صنعتی در عموم برای احداث کارخانجات و سالن های تولیدی و صنعتی و واحد های مشابه کاربرد دارند . به دلیل متراژ بالای این نوع سوله ها و همچنین استفاده از ماشین آلات ساخت و تولید ، و در کنار آن تردد ماشین آلات جابجایی بار ، باید فضای مفید مناسبی را داخل آنها ایجاد نمود .

از آنجایی که به حداقل رساندن تعداد ستون ها میانی در این نوع سوله ها از اهمیت بالاتری برخوردار است لذا میتوان به کمک سازه های خرپایی با نهایت استحکام و بهره برداری از فضای مفید ، این نوع سازه ها را به مرحله اجرا رساند . در حقیقت دو مورد از بهترین شاخص سازه های خرپایی که استحکام و عدم محدودیت در اجرا می باشد را میتوان در سازه های صنعتی با الحاق یک معماری سازه زیبا به تصویر کشید .

ساخت سوله های نسل جدید صنعتی

سوله های صنعتی میتوانند به صورت منفرد ، با بچه سوله و یا به صورت دو طبقه اجرا شوند که بستگی به نوع فعالیت واحد مد نظر دارد . علاوه بر سازه های خرپایی میتوان از سازه های تیر ورقی نیز در ساخت این نوع از سوله ها استفاده کرد که تماما بستگی له شرایط دارد . اطلاعات کامل تر در رابطه با سازه های صنعتی در مقاله مربوط به خود توضیح داده شده است .

پوشش سقف سوله

سقف سوله یکی از نقاط حساس در هر سازه می باشد . در سوله های یو بی ام سقف سوله و دیوار ها به هم متصل هستند و سازه کاملا یکپارچه است . پس سقف این نوع سوله از ورق گالوانیره تسکیل شده که بسته به کاربری سوله میتوان آن را از داخل عایق بندی کرد .

اما در مورد سقف های قوسی و شیب دار در سایر سوله ها ، داستان کمی متفاوت است . سقف های شیب دار و قوسی را میتوان با روش های مختلف اجرا نمود .

ورق های گالوانیره به همراه توری مرغی و پشم شیشه یکی از روش های اجرای سقف سوله است . ساندویچ پانل و عایق ساندویچ پانل نیز از جمله روش های مرسوم برای پوشش سقف سوله است که البته نوع ساندویچ و عایق نیز در هزینه پوشش سقف سوله تاثیر گذار است .

با توجه به اقلیم منظقه و همچنین نوع سوله ساخته شده ، باید پوشش سقف را انتخاب نمود . پوشش های شفاف نیز میتوانند برای سوله انجام شوند که بازهم به نوع سوله مربوط است .

طراحی سوله از نمای داخل

پس از اجرای فنداسیون ، اسکلت سازی و پوشش دیوار و سقف ، طراحی نمای داخل سوله نیز اهمیت دارد . بسته به کاربری سوله ( کارگاهی ، سردخانه ، دامداری و … ) میتوان طراحی داخلی سازه را انجام داد .

نمونه طراحی داخل سوله

ممکن است بسته به کاربری سوله لازم باشد تا در داخل آن تقسیمات اتاق انجام شود . در سوله های یو بی ام احتمال عایق کاری با عایق های اپوکسی وجود دارد .

پس از اتمام سوله میتوان دقیقا همانند یک واحد ساختمانی با آن برخورد نموده و فضاسازی های لازم را درون آن انجام داد . نمونه طراحی هایی که در تصویر بالا مشاهده می کنید مربوط به اجرای سالن تنیس با طراحی ساده اما بسیار زیبا می باشد . در سالن سمت چپ از یک کف سازی بسیار با کیفیت و همچنین دیوار پوشی های زیبا به همراه نورپردازی اصولی در سقف استفاد شده است . نوع سازه ساخته شده در تصویر سمت چپ از نوع تیرورقی می باشد . استفاده از این نوع سوله برای سازه های کوچک تا متوسط باعث افزایش استحکام سازه و نیز تناسب در هزینه های ساخت و اجرا خواهد شد . در کشور ما هنوز هم سوله سازان برای ساخت سوله های کوچک تا متوسط و مخصوصا سازه های ورزشی از این نوع سوله استفاده می کنند .

آیا ساخت سوله مقاوم و ارزان قیمت ممکن است ؟

امروزه با توجه به تورم و افزایش هزینه های فولاد و همچنین مواد اولیه ، سازندگان و کارفرمایان تمایل دارند تا هزینه کمتری نموده اما سازه مستحکمی اجرا نمایند .

برای ساخت سوله با هزینه اقتصادی و کیفیت مناسب اول از هرچیزی باید سوله ساز متخصص و کاربلد را پیدا کرد . سوله ساز متخصص میتواند سوله را به نوعی اجرا نماید تا هزینه های شما تا حد زیادی مدیریت شود .

انتخاب نوع سوله در گام اول از همه فاکتور ها مهم تر است . اگر با توجه به محل ساخت و اقلیم ، سازه مناسب انتخاب نشود ، هزینه های شما چندین برابر افزایش خواهد یافت .

پس از انتخاب نوع سوله مناسب ، استفاده از پوشش سقف سوله مناسب ، دیوار پوشی با مصالح مناسب و همچنین مدیریت زمان اجرای سازه ، همگی باعث مدیریت هزینه های شما خواهند شد .

ساخت سوله با سوله دست دوم

سوله های دست دوم از جمله سوله هایی هستند که ممکن است در برخی پروژه ها از این نوع سازه استفاده شود . اول از همه باید دقت کنید که اکثر سوله های دست دوم موجود در بازار از نوع تیرورق و سنگین هستند پس از این جهت هزینه آنها ممکن است بالاتر باشد .

البته در این بین موضوعاتی نیز مطرح است که میتوان به کمک سازه های دست دوم ، سازه های مد نظر را سریع تر اجرا نموده و به سرعت مستقر شد . این نوع سازه ها البته در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفتند که باید توجه کرد برای چه نوع سازه هایی میتوان از این نوع سوله ها استفاده نمود .

با توجه به نوع پروژه شما ممکن است هزینه شما کاهش یا افزایش پیدا کند . ممکن است در شرایطی حتی استفاده از سوله های دست دوم باعث افزایش هزینه شود  از این جهت توصیه داریم که حتما با یک سوله ساز متخصص همکاری نمائید تا در صورت داشتن سوالاتی از این دست ، راهنمایی های اصولی خدمت شما ارائه شود . سوله های دست دوم مقوله مفصلی است که در یک مقاله جداگانه به شکل کامل در رابطه با ویژگی ها ، مزایا ، معایت و هزینه های کلی آن صحبت خواهیم کرد .

هزینه ساخت سوله

یکی از سوالات بسیار متعدد در زمینه ساخت سوله ، هزینه ساخت آن می باشد . حقیقتا هزینه ساخت سوله ، مقدار مشخص نیست که آن را در قالب یک لیست خدمت شما ارائه کنیم . هزینه ساخت هر سوله با دیگری متفاوت است . قیمت ساخت سوله بر اساس فاکتور هایی همچون وزن سازه که بر حسب کیلوگرم است و چندین عامل دیگر برآورد می شود البته این وزن بر اساس اندازه دهانه ، ارتفاع سوله ، تناژ جرثقیل سقفی ( البته در صورت وجود ) ، موقعیت و محل ساخت سازه متفاوت می باشد . همچنین زمان و وضعیت آب و هوایی منطقه ( اقلیم ) نیز در این موضوع اثر گذار است. اما مهم ترین مواردی که در هزینه ساخت سوله تاثیر بسیار زیادی دارند عرض دهانه سوله ، ارتفاع سازه و نهایتا محل ساخت سوله است . طول سوله تاثیر آنچنانی در قیمت گذاری ساخت سوله نداشته و عمده بخش هزینه سوله مربوط به 3 فاکتور ذکر شده می باشد . در بین این سه فاکتور نیز عرض دهانه سوله از همه موارد مهم تر می باشد .

با افزایش اندازه دهانه سوله ، هزینه ساخت سوله نیز افزایش می یابد اما در این بین برخی از هزینه ها نیز با افزایش عرض دهانه سوله ، کاهش هزینه را به همراه خواهند داشت . برای مثال جهت ساخت یک سازه 10.000 متری میتوان ابعاد مختلفی را در نظر داشت . هر کدام از این ابعاد ( دهانه های مختلف برای سوله ) در همان متراژ 10.000 متر ، هزینه های مختلفی خواهند داشت پس دهانه سوله اصلی ترین فاکتور در قیمت گذاری یک سوله می باشد .اگر یک سازه 10.000 متری با دهانه 10 متر و طول 1000 متر ساخته شود در اینصورت شما نیاز به 2000 متر دیوار پوشی خواهید داشت اما اگر همان سازه با افزایش عرض دهانه از 10 متر به 100 متر ، و طول 100 متر ساخته شود ( 100 متر در 100 متر ) در این شرایط فقط 400 متر دیوار و فنداسیون برای سازه نیاز داریم . پس در این حالت ( 100 متر در 100 متر ) با افزایش عرض دهانه و افزایش هزینه سوله ، هزینه دیوار و فنداسیون نسبت به حالت 10 متر در 1000 متر بسیار کاهش داشت .

این موضوع دقیقا بیانگر این است که اگر سوله ساز طراحی سازه را به درستی انجام ندهد ، چندین برابر ( چند میلیون و شاید چند صد میلیون تومان ) هزینه اضافی به کارفرما وارد خواهد شد . هستند سوله سازان کم تجربه که از این روش ها عمدا برای افزایش هزینه و کلاه برداری آشکار استفاده می کنند لذا شما با دانستن این موارد میتوانید مدیریت صحیحی بر طراحی پروژه خود با ابعاد مناسب داشته باشید .

ساخت و بارگیری سوله در کارخانه سبک طرح

اجرای سازه های مدرن در کارخانه های شبانه روزی سبک طرح جهت تسریع در انجام پروژه های کارفرمایان محترم

این طراحی با ابعاد مناسب مهم ترین گام جهت ساخت یک سوله است . در صورتی که ابعاد مناسب برای سازه درنظر گرفته نشود ، از تمامی فاکتور ها افزایش هزینه خواهید داشت . افزایش زمان کار برای نیرو های اجرایی ، هزینه مصالح و موارد بسیار زیادی که تنها با طراحی نادرست سوله در گام اول ممکن است به شما تحمیل شود . از این جهت اگر قصد دارید تا هزینه ساخت سوله خود را برآورد کنید لازم است تا با سوله ساز تماس حاصل نموده و پس از مشاوره و ارائه مشخصات سوله ، هزینه تقریبی ساخت سوله خدمت شما اعلام شود .

مراحل کلی ساخت سوله

پش از مراحل طراحی و نقشه کشی و ساخت قطعات سوله در کارخانه ، مهم ترین مرحله اجرا و به فنداسیون نشاندن سازه است . مراحل کلی ساخت سوله در یک شرکت سوله سازی معتبر و متخصص به شرح زیر است :

فاز اول : طراحی

در این فاز، ابعاد مدنظر کارفرما، مشخصات خاک به شرح زیر توسط واحد فنی و مهندسی استعلام می گردد:

  • – مکان پروژه (ساختگاه)
  • – نوع کاربری
  • – نوع خاک
  • – مقاومت خاک بستر
  • – محیط اطراف سوله از نظر تراکم (باز / متراکم)
  • – ابعاد سوله
  • – آیا سازه دارای جرثقیل می باشد؟
  • – ظرفیت جرثقیل در صورت مجهز بودن سازه به جرثقیل
  • – نوع پوشش سقف
  • – آیا سازه دارای مونیتوریگ می باشد یا نه؟
  • – سطح و ابعاد بازشو ها در دیوارهای سوله
  • – نوع پوشش دیوار

بعد از تکمیل فرم چک لیست طراحی توسط واحد فنی و مهندسی مجموعه سبک طرح، مهندسین طراح بلافاصله اقدام به مدلسازی نرم افزاری و بارگذاری آن مطابق مبحث ششم مقررات ملی و آیین نامه 2800 زلزله ایران نموده و مطابق مبحث دهم مقررات ملی ساختمان اقدام به طراحی سازه می نمایند. در انتهای فاز طراحی، نقشه-های سازه ای ، معماری و فونداسیون تهیه و در اختیار کارفرما قرار می گیرد.

فاز دوم : کنترل و تایید نقشه

در این فاز کارفرما با در دست داشتن نقشه های سازه ای و دفترچه محاسبات سوله مدنظر خود نسبت به تشکیل پرونده در مراجع کنترل نقشه اعم از سازمان نظام مهندسی شهر مربوطه و یا دفتر کنترل نقشه شهرک صنعتی اقدام نموده و پس از اخذ تاییدیه و مجوز ساخت می تواند نسبت به عقد قرارداد و احداث فونداسیون اقدام نماید.

مجموعه سبک طرح علاوه بر فعالیت در زمینه ساخت سوله های صنعتی سبک و سنگین، در زمینه طراحی و تهیه نقشه های سازه ای و فونداسیون نیز فعالیت دارد. این مجموعه با دارا بودن نفرات فنی و متخصص در زمینه طراحی سوله، نسبت به ارایه طرح های بهینه و اقتصادی اقدام می نماید.

فاز سوم : انتخاب و عقد قرارداد با پیمانکار ساخت و نصب سوله

این فاز در حالت کلی به دو شیوه عملی خواهد شد:

  • 1. کارفرما قبلاً نسبت تهیه نقشه های سازه ای اقدام نموده و در این فاز تنها با ارسال فایل نقشه و یا یک نسخه از نقشه های چاپی به پیمانکار نسبت به استعلام قیمت اقدام می نماید.
  • 2. کارفرما قبلا استعلامات کلی قیمت در زمینه طراحی و ساخت سوله خود را انجام داده و بصورت قرارداد طرح و ساخت با یک پیمانکار عقد قرارداد می نماید.

مجموعه سبک طرح به هر دو شیوه آماده همکاری با کارفرمایان محترم در سراسر کشور می باشد.

فاز چهارم : تهیه مصالح و آهن آلات مصرفی

بعد از عقد قرارداد پیمانکاری ساخت و نصب سوله، نقشه های کارگاهی (اصطلاحاً نقشه های شاپ) توسط پیمانکار تهیه و لیست خرید و برش مربوط به آهن آلات مصرفی مشخص می گردد. در ادامه طبق مفاد قرارداد اگر قرارداد پیمانکاری بصورت با مصالح بسته شده باشد، پیمانکار موظف است نسبت به تهیه آهن آلات اقدام نماید. در غیر اینصورت در صورتیکه قرارداد پیمانکاری بدون مصالح بسته شده باشد، کارفرما شخصاً نسبت به تهیه آهن آلات مصرفی مطابق لیست خرید و برش تهیه شده توسط پیمانکار اقدام می نماید.
همچنین علاوه بر آهن آلات مصرفی در سازه، بعضاً طبق توافق طرفین ممکن است رنگ و پیچ و مهره مصرفی نیز جزو مصالحی باشد که یا توسط پیمانکار و یا توسط کارفرما تهیه خواهد شد.

فاز پنجم : مونتاژ، جوشکاری، عملیات تمیز کاری و رنگ آمیزی

در این فاز پیمانکار متعهد است مطابق برنامه زمان بندی منعقد شده در قرارداد نسبت به مونتاژ، جوشکاری، تمیز کاری و عملیات رنگ آمیزی مطابق با الزامات فصل چهارم مبحث دهم و همچنین فصل اول مبحث یازدهم مقررات ملی ساختمان اقدام نماید.
در این مرحله بهتر است پیمانکار نسبت به درخواست نقشه چون ساخت (As Built) مربوط به اجرای صفحات پای ستون، جهت تطابق فواصل مربوط به محورها با نقشه های مصوب اقدام نماید. در صورتیکه محورها و فواصل مربوط به بولت گذاری و پلیت گذاری مطابق نقشه ها اجرا نشده باشد، پیمانکار کار موظف است کارفرما را در جریان این امر قرارداده و نسبت به اخذ دستور کار از طرف دستگاه نظارت اقدام نماید.

جهت آشنایی با الزامات ساخت، نصب و کنترل می توانید به بخش مقالات مراجعه نمایید.

همچنین در این فاز ممکن است کارفرما، در هر مرحله از مهندس ناظر و یا نماینده خود بخواهد تا نسبت به ارزیابی کیفی جوش، کنترل ابعادی و تلورانس های ساخت اقدام نموده و یا بعد از عملیات جوشکاری بازرسی را جهت کنترل جوشکاری به محل ساخت سوله اعزام نماید. familyhandyman

فاز آخر : عملیات نصب

در این مرحله پیمانکار ضمن تهیه نقشه های نصب و اعزام نصابان به محل پروژه، نسبت به نصب سوله اقدام خواهد نمود. کارفرما می تواند جهت کنترل میزان پیش تنیدگی پیچ های پرمقاومت در اتصالات اصطکاکی با استفاده از وسیله تورگ متر نسبت به کنترل میزان پیش تنیدگی پیچ ها اقدام نماید. امیدواریم تا این مقاله برای شما مفید بوده باشد .

مشخصات سوله استاندارد چیست ؟

یک سوله استاندارد به سازه هایی گفته می شود که در ساخت آنها تناسب رعایت شده باشد . هر سازه باید با توجه به اندازه دهانه ، طول و ارتفاع و همچنین نوع سازه ، تناسب لازم را حالت کلی در ساختار خود ایجاد کند . این تناسب برای ایجاد استحکام و تامین امنیت پرسنل ، دستگاه ها ، محصولات و کالاهای داخل سوله است . تمامی این استاندارد ها باید در طراحی سوله توسط سوله ساز مد نظر باشد . در این بخش یک جدول خدمتتان آماده کردیم که داخل آن پارامتر های کلی مربوط به مشخصات استاندارد ساخت سازه را میتوانید مشاهده کنید .

  ویژگی طول فاصله ستون ها در یک سازه استاندارد بین 6 تا 9 متر بوده و طول کلی سوله نباید بیشتر از 90 متر باشد . با افزایش طول ، تحت تاثیر شرایط محیطی استحکام سازه نیز کاهش خواهد یافت .
  ویژگی عرض در یک سوله استاندارد اندازه دهانه بین 20 تا 30 متر است .
  ویژگی ارتفاع ارتفاع یکی از عناصر مهم و تاثیر گذار در میزان آهن مصرفی سازه است . ارتفاع استاندارد سوله 4 تا 35 متر است . ارتفاع تاج سوله نیز به شیب سوله وابسته است .
 ویژگی شیب شیب یک سوله استاندارد همواره به اندازه سوله بستگی دارد . شیب از 10 تا 30 درصد متغیر است . این مقدار در سوله های با دهانه کوچک در حدود 20 متر در نظر گرفته می شود .

ساخت سوله دو طبقه

یکی از مواردی که در صنعت سوله سازی وجود دارد ، ساخت سازه هایی با بیش از 1 طبقه است . اگر کارفرما قصد داشته باشد تا سوله خود را در بیش از 1 طبقه اجرا کند ، باید از همان ابتدا این موضوع را در نظر داشت . اگر قرار باشد تا سوله به شکل دو طبقه ساخته شود باید از سوله های سنگین و تیرورقی استفاده شود . به این دلیل که سازه های سنگین در اجرای ستون و سقف از ورق های فولادی مستحکمی استفاده می کنند بنابراین میتوان با کمی تغییر در کاربری سازه ، آن را به یک سوله دو طبقه تغییر داد .

دقت داشته باشید که این سوله های دو طبقه را نمیتوان با سازه های سبک اجرا نمود و تنها راه ساخت سوله های دو طبقه استفاده از سازه های تیرورقی است . البته اجرای این نوع از سوله ها خود نیاز به تخصص و محاسبات دقیق دارد چرا که در این نوع از سوله ها ، فشار وارد بر مجموعه سازه ، ستون ها و فنداسیون بسیار زیاد خواهد بود . طبقه دوم ممکن است تماما در بالای طبقه اول اجرا شود و یا اینکه در داخل سوله و در بخشی از آن به عنوان کاربری دفتری و … با راه پله داخلی ساخته شود . جهت ساخت این نوع سازه ها میتوانید با مجموعه سبک طرح همکاری نمائید .

مبحث سوله های قوسی

یکی دیگر از موضوعاتی که شاید در بستر سوله سازی به گوش شما بخورد سوله های قوسی هستند . سوله های قوسی موضوع پیچیده و خاصی نیستند . سوله های قوسی درکل به سقف سازه ها اشاره دارد . سقف سوله ها در حالت کلی به دو روش شیب دار و قوسی اجرا می شود . برای سوله های خرپایی ، تیرورقی ، لوله‌ای و یو بی ام ، میتوان سقف قوسی اجرا کرد . سوله های یوی بی ام که ذاتا با سقف قوسی اجرا می شوند . برای سوله های لوله نیز میتوان به راحتی سقف های قوسی را اجرا نمود . در مورد سازه های خرپایی نیز این موضوع قابل احرا است . اما در مورد سوله های تیرورقی ممکن است سوال کنید که چگونه میتوان سقف قوسی را برای سوله های تیرورقی اجرا کرد . در تصویر زیر میتوانید یک نمونه از این سوله را با سقف قوسی مشاهده کنید .

سوله تیرورقی با سقف قوسی

شناخته شده ترین نوع سوله های قوسی ، سازه های فوق سبک لوله‌ای و برای متراژ های بزرگتر سوله های خرپایی هستند . نمونه دیگری از سازه های لوله با سقف قوسی و طراحی زیبا را در تصویر زیر مشاهده می کنید . سوله های فوق سبک را میتوان با انجام محاسبات دقیق به شکلی بسیار استاندارد برای اکثر سازه ها اجرا کرد .

سوله فوق سبک با سقف قوسی

البته چندین موضوع مهم در مورد سقف های قوسی وجود دارد که لازم است بدانید . عمومیت ساخت سقف برای سوله ، برروی سقف های شیب دار است و تنها دلیل اجرای سقف های قوسی ، یا ذات سوله است ( یعنی سوله های یو بی ام که جز روش قوسی نمیتوان با روش دیگری سقف آن را اجرا کرد ) و یا زیبایی سازه ! یعنی زمانی که کارفرما قصد داشته باشد تا کمی زیبایی به سازه خود اضافه کند ، با توجه به نوع سوله ، محاسبات و … اگر بتوان از سقف قوسی استفاده کرد ، این نوع سقف برای سازه اجرا می شود .

هزینه ساخت سقف قوسی بیشتر از سقف شیب دار است و این خود یک مانع برای اجرای زیاد این نوع سقف ها برای سازه های سوله است . دور ریز آهن در سقف های قوسی بسیار بیشتر از سقف های شیب دار است که یکی از دلایل افزایش قیمت همین موضوع است .

گاها ممکن است سوله در بخش ستون ها به روش لوله اجرا شده ( برای سازه های کوچک ) و برای سقف آن از روش یو بی ام استفاده شود . این روش به نوعی میتوان گفت همان حالت ستون به ستون در سوله های k-span است که ستون ها از دو طرف به شکل عمودی تا ارتفاع استاندارد اجرا شده و سقف یو بی ام بر روی آن نصب می شود . البته امروزه جهت استحکام سازه ها ، در نمونه های کوچک ، ستون و سقف اکثرا به روش سوله فوق سبک یا همان سوله های لوله‌ای اجرا می شود .

پس سازه های قوسی در کل همان ساختار کلی سوله ها در انواع مختلف را دارند و تنها تفاوت در اجرای سقف این سازه ها است . پوشش سقف های قوسی نیز میتواند همانند سقف های شیب دار در بهترین حالت از ساندویچ پانل و یا در حالت های دیگر توسط ورق های گالوانیزه با پوشش های عایق مخصوص اجرا شود .

بخشی از رزومه کاری شرکت سبک طرح

مجموعه سبک طرح متشکل از تیمی قدرتمند ، در جهت ساخت سازه های صنعتی نسل جدید ، خانه های پیش ساخته ، فنداسیون های استاندارد در چندین کارخانه مجهز به صورت شبانه روزی برای خدمت به کارفرمایان و سازندگان عزیز اقدام نموده است . تاکنون چند صد هزار متر سازه در داخل کشور از انواع مختلف سبک ، سنگین و مدرن توسط مجموعه ما برای کارفرمایان محترم با نهایت استاندارد اجرا شده است . تخصص مجموعه ما سبک سازی اصولی و طراحی سازه های نسل جدید صنعتی بوده و شما عزیزان میتوانید ضمن تماس و مشاوره با کارشناسان ، تقاضای نمونه کارهای بیشتری را از مجموعه داشته باشید .

شهرک صنعتی چرمشهر ، شهرک صنعتی پیشوا ، شهرک صنعتی پرند ، شهرک صنعتی پایتخت ، شهرک صنعتی سالاریه ، شهرک صنعتی دماوند 2 ، شهرک صنعتی خوارزمی ، شهرک صنعتی خاوران ، شهرک صنعتی فیروزکوه ، شهرک صنعتی عباس آباد ، شهرک صنعتی شهریار ، شهرک صنعتی شمس آباد ، ناحیه صنعتی آیینه ورزان ، شهرک صنعتی نصیرآباد ، شهرک صنعتی قرچک ، شهرک صنعتی فیروزکوه 2 ، ناحیه صنعتی ملاآقایی ، ناحیه صنعتی دهک و ناحیه صنعتی بیجین ری ، از جمله مناطق صنعتی شهر تهران می باشند که مجموعه سبک طرح آماده طراحی و ساخت سازه های نسل جدید و همکاری با شما عزیزان را در این مناطق اعلام می کند . جهت مشاوره ، طراحی و ساخت سازه های نسل جدید صنعتی با حداقل وزن و هزینه می توانید از طریق پل های ارتباطی ارائه شده با مجموعه ما در تماس باشید .

سوالات متداول

در این مورد نمیتوان نظر قطعی داد و باید شرایط کلی سازه از جمله محل ساخت و ابعاد سوله مد نظر گرفته شود . در حالت کلی سازه های سبک خرپایی نسبت به اکثر سازه ها مقرون به صرفه تر هستند .

مدن زمان اجرای پروژه بستگی به عواملی همچون حجم سازه ، ابعاد کلی سوله ، نوع سوله ، مدت زمان طراحی و نهایتا ساخت سوله در کارخانه دارد . پس باید با توجه به این فاکتور ها مدت زمان اجرا و ساخت سوله را تخمین زد .

در حالت کلی اجرای سوله های دست دوم شرایط خاص خود را دارد . امکان دارد در شرایط خاصی سوله های دست دوم باعث کاهش هزینه و در شرایطی نیز برعکس باشد . لذا باید با توجه به شرایط پروژه این موضوع را بررسی نمود .
اشتراک :
نظرات ارزشمند شما

ساخت سوله :سلام شما تبادل لینک برای ساخت سوله دارید ؟

مهدی مهمرانی :خسته نباشید برای ساخت سوله جهت کارگاه تولید حوله سوله تیرورقی خوبه یا سبک؟و اینکه میشه سوله سبک لوله ای رو استفاده کرد بای ارتفاع 6 متر حدودا

مدیر :سلام برای این موارد لطفا با دفتر مجموعه یا کارشناسان ما تماس بگیرید تا دقیقا سازه شما بررسی بشه

ramin javadi :باسلام و عرض تشکر از سایت خوبتون جهت ساخت سوله تیرورقی با ابعاد طولی 30 متر ارتفاع 6 و دهانه 10 متر استفاده از سوله دست دوم چقدر هزینه خواهد داشت؟

مدیر :سلام برای برآورد هزینه های ساخت سوله لطفا با دفتر مجموع یا کارشناسان تماس بگیرید متشکرم

در بهبود این مقاله شریک باشید

©1400 - سبک طرح ، حقوق انتشار محفوظ است

طراحی سایت و سئو توسط سئو نود