تبریز، جاده تبریز-آذرشهر، بعد از پل پتروشیمی، کوی صنعتی سهند، دوازده متری دوم، پلاک 8، تلفن تماس: 04134219790
نکات ساخت سوله در اقلیم های گرم و خشک - سبک طرح

نکات ساخت سوله در اقلیم های گرم و خشک

مدیر    21 مرداد 1402    بدون نظر   

نکات ساخت سوله در اقلیم های گرم و خشک را در این مقاله بررسی خواهیم کرد . همانطور که در تمامی مقالات سایت اشاره شده است ، ساخت سوله به چندین عامل مختلف ازجمله منطقه ، نوع سوله ، کاربری سازه ، متراژ و چندین عامل دیگر بستگی دارد . در این مقاله به یکی از مهم ترین گزینه ها یعنی منطقه ساخت خواهیم پرداخت .

در مناطقی که در آن هوا گرم و خشک است، ساخت و طراحی سوله ها باید به گونه ای باشد که بتواند صرفه جویی در انرژی و همچنین هزینه های متناسب را فراهم کند. در این مقاله، به توضیح فنداسیون، مصالح و هرموردی که در ساخت سوله ها در مناطق گرم و خشک اهمیت دارد، پرداخته خواهد شد.

مشاوره ساخت انواع سوله سبک ، سوله سنگین ( تیرورقی ) ، سازه های فوق سبک و …

۰۹۱۴۰۸۵۶۰۰۱ ( مهندس فتح پور ) –  ۰۹۱۴۴۱۷۲۳۶۸ ( مهندس باهر )

ساخت سوله های مناسب برای اقلیم های گرم و خشک به چندین عامل نیاز دارد. اول از همه، لازم است که یک فنداسیون قوی و مناسب ایجاد شود. در مناطق گرم و خشک، خاک اغلب شنی و پر از خاکستر است، که می تواند امنیت ساختمان را به خطر بیندازد. استفاده از فنداسیون های عمیق و مقاوم در برابر خاکشناسی خاص این مناطق، جلوی خطرات احتمالی را می گیرد.

با توجه به اینکه در این مناطق ارتفاع زیادی از زمین تا سطح آب یا زیرزمین ندارند و آب شیب ندارد، فنداسیون های سنتی با درنظر گرفتن این شرایط از جمله بهترین گزینه ها هستند. فنداسیون های سنتی از مصالح مانند سیمان، شن و ماسه ساخته می شوند و قابلیت تحمل در برابر خشکی و حرارت را دارند.

در صورت عدم استفاده از فنداسیون مناسب، ممکن است با پدیده نفوذ ترمال با پس زمینه های وجود در ارتفاعات گرم مواجه شویم. به طور کلی، استفاده از فنداسیون های عمیق تر و با سطح بزرگتر برای سوله ها در این مناطق توصیه می شود.

البته در این نوع اقلیم ها که خشکی و گرمای بالایی دارند، ممکن است رطوبت محیط به کمترین حد ممکن باید کاهش یابد. بنابراین استفاده از فنداسیون مناسب، به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت از زیر زمین و از طریق خاک، حائز اهمیت است. بهترین شیوه برای ساخت فنداسیون در این مناطق به کمک خاک سفید کرده و با استفاده از تکنولوژی های ساخت ، ساده و اقتصادی است.

مصالح سوله در مناطق گرم و خشک

مصالح ساخت سوله در مناطق گرم و خشک نیز باید با دقت انتخاب شوند. بهترین مصالح برای استفاده در ساخت سوله ها در این مناطق، مصالح با خاصیت عایق حرارتی و عایق صوتی است. مصالح مانند بلوک های گازی سبک و ایزوگام باعث می شوند که سرعت انتقال حرارت از داخل سوله به خارج کاهش یابد و در نتیجه درجه حرارت داخل سوله کاهش یابد. همچنین، انتخاب رنگ درست برای سقف و دیوارها نیز در کاهش درجه حرارت داخل سوله تأثیر دارد. رنگ های روشن تر به جذب حرارت کمتری می انجامند و بنابراین باعث کاهش دما در داخل سوله می شوند.

مورد دیگری که در ساخت سوله ها در مناطق گرم و خشک اهمیت دارد، نحوه هوادهی سوله است. یکی از مشکلات اصلی در این مناطق افزایش حرارت داخل سوله است. بنابراین، باید هوادهی و انتقال هوا به داخل سوله به خوبی تامین شود. استفاده از سیستم های تهویه مکانیکی مانند هواکش ها و پنجره های بزرگ می تواند به خوبی این نیاز را برآورده کند. همچنین، استفاده از اندازه و تعداد مناسب پنجره ها و انتخاب جهت قرارگیری آنها نیز در بهتر شدن هوادهی بسیار مؤثر است.

همچنین، در ساخت سوله های مناسب برای اقلیم های گرم و خشک، لازم است که به ساختار های همورگانیک توجه کنیم. ساختار کروی از طبیعت برای کاهش تابش مستقیم خورشید و بالا بودن رطوبت نسبی توصیه می شود.

استفاده از سقف های مناسب نیز در ساخت سوله های مناطق گرم و خشک اهمیت دارد. سقف هایی با نور طبیعی بیشتر، نه تنها در انرژی صرفه جویی کرده، بلکه دمای داخل ساختمان را کنترل می کنند. استفاده از سقف هایی با تزئینات بافتی و رنگ روشن نیز می تواند شعاع خورشید را کاهش دهد و انرژی تابشی را کنترل کند.

به طور خلاصه، در ساخت سوله های مناسب برای اقلیم های گرم و خشک، فنداسیون، مصالح و هوادهی به شدت مهم هستند. استفاده از فنداسیون های سنتی، مصالح با خاصیت عایق حرارتی، رنگ های روشن تر و سیستم های هوادهی مکانیکی می تواند در بهبود عملکرد سوله ها در این مناطق تأثیرگذار باشد. با توجه به تحقیقات بیشتر و تجربه های موفق در این زمینه، می توان بهبود های بیشتری در ساخت سوله های گرم و خشک داشت و نتایج بسیار امیدوارکننده ای را مشاهده کرد.

سوله های مناسب برای مناطق گرم و خشک

با توجه به انواع مختلف سوله همچون سوله خرپایی ، سوله آمریکایی ، سوله تیرورقی و … میتوان گفت از جمله سازه هایی که با توجه به موارد گفته شده در بالا تناسب لازم را دارد ، سازه های خرپایی هستند که میتوان آنها را بدون محدودیت در ابعاد و همچنین نوع کاربری اجرا نموده و نهایتا با عایق بندی ، مصالح و رنگ آمیزی مناسب ، سوله را احداث کرده و بهره برداری نمود .

البته سازه های تیرورقی نیز برای ساخت سوله های کوچک تر در مناطق گرم میتوانند مناسب باشند . تمامی این موارد بسته به تخصص سوله ساز دارد که بتواند با تشخیص درست و باتوجه به تجارب خود ، بهترین نوع سوله را انتخاب ، طراحی و نهایتا ساخته و اجرا کند .

برای ساخت انواع سازه های سبک و همچنین سنگین میتوانید از طریق پل های ارتباطی با مجموعه سبک طرح در ارتباط باشید .

اشتراک :
در بهبود این مقاله شریک باشید

©1400 - سبک طرح ، حقوق انتشار محفوظ است

طراحی سایت و سئو توسط سئو نود