تبریز، جاده تبریز-آذرشهر، بعد از پل پتروشیمی، کوی صنعتی سهند، دوازده متری دوم، پلاک 8، تلفن تماس: 04134219790
معایب سوله ubm - سبک طرح

معایب سوله ubm

مدیر    23 خرداد 1402    بدون نظر   

در این مقاله قصد داریم تا به شکل کامل در مورد معایب سوله ubm صحبت کنیم . اگر کمی اطلاعات در مورد سوله و انواع مختلف آن داشته باشید احتمالا میدانید که سوله ها در کل دو نوع هستند یعنی سوله های سبک و سوله ها سنگین که سوله های سنگین را عموما با نام سوله های تیرورقی می شناسیم . سوله های سبک نیز در چندین دسته بندی مختلف قرار دارند که معروف ترین و مهم ترین آنها سوله های خرپایی ، سوله های لوله‌ای و سوله های ubm هستند که البته نام دیگر سوله های یو بی ام ، سازه های k-span هستند .

این نوع از سوله ها یکی از سبک ترین و ارزان ترین نوع سول ها محسوب می شوند که البته با این تفاسیر شما اینگونه تصور خواهید کرد که این نوع سوله بسیار مناسب است به این دلیل که هم وزن کمتری دارد و هم هزنیه ساخت آن نیز کمتر است . اما از قدیم اینگونه گفته شده کمه هیچ ارزانی بی حکمت نیست . پس بنابراین در این مقاله خدمت شما هستیم تا ببینیم معایب سوله ubm چیست و این سوله سبک و ارزان علاوه بر دو مزیت سبک وزن بودن و هزینه کمتر ، چه معایبی دارد !

ساخت سوله های ubm چرا و چگونه انجام میشود ؟

سوله های یو بی ام از ورق های گالوانیزه که توسط دستگاه مخصوص نورد می شوند ساخته می شوند ، به عبارتی برای اینکه یک سوله یو بی ام ساخته شود ، پس از انجام طراحی و محاسبات و برش ورق ها ، و همچنین اجرای فنداسیون ، ورق های سوله به محل ساخت سازه منتقل می شود . همچنین علاوه بر ورق ها ، دستگاه های ساخت این سوله نیز باید در محل حضور داشته باشد .

مهم ترین دستگاه برای ساخت این نوع سوله ها ، همان دستگاه نورد ورق ها است که طبق تنظمیات مخصوص روی این دستگاه ، باید میزان خم نهایی که به ورق های گالوانیزه خواهد داد را انجام داده و سپس ورق های فولادی را از یک طرف وارد دستگاه کرد و از طرق دیگر ورق های نورد شده در درجه خم مورد نظر را بیرون کشید .

این دستگاه بروی یک تریلی سوار است و نوبت به نوبت ورق ها را از یکطرف وارد دستگاه کرده و از طرف دیگر خارج می کنند . سپس این ورق های نورد شده توسط دستگاه مخصوص دیگری به یکدیگر دوخته شده و روی فنداسیون قدم به قدم پیاده می شوند تا نهایتا کل سوله ساخته شود . در سازه های یو بی ام از آنجایی که سقف و دیوار ها یک تکه هستند عملا با اجرای ورق ها روی فنداسیون ، سوله تا حد زیادی به اتمام خواهد رسید و سپس باید به انجام کارهای داخل آن از جمل کف پوشی و دیوار پوشی و … پرداخت .

از آنجایی که این سوله برای ساخته شدن نیازمند حمل تجهیزات به محل ساخت سوله است و عملا برای سازه های بالای 1000 متر ساخته می شود ، لذا از این جهت ساخت این نوع از سوله ها برای سازه های زیر 1000 متر صرفه اقتصادی نخواهد داشت لذا برای سازه های کوچک کمی باید بیشتر فکر کرد . ( البته این حرف یه این معنی نیست که برای سازه های زیر 1000 متر ساخت سوله با نوع یو بی ام امکان پذیر نیست )

برای سازه های کوچک از جهت استحکام میتوان از سازه های لوله و یا تیرورقی استفاده کرد . علاوه برا صرفه اقتصادی که مطرح شد ، محدودیت مهم این سازه ها در ابعاد بزرگ است . یعنی نمیتوان برای سوله هایی با ابعاد بزرگ از این نوع سوله استفاده کرد . در سازه های یو بی ام میزان خمش ورق ها و همچنین اندازه دهانه به شکلی است که طبق محاسبات خاصی باید اجرا شود ، لذا اگر متراژ دهانه و ارتفاع سوله بزرگ باشد امکان ساخت با سازه های یو بی ام از نظر مهندسی وجود ندارد و عملا غیر ممکن است لذا باید از سازه های سبک دیگری همچون سوله خرپایی استفاده کرد .

موضوع بعدی در معایب سوله ubm ، موضوع بهداشت است  این نوع از سوله ها معمولا توسط پوشش های پلی اورتان پاششی از داخل عایق می شوند . به عبارتی برای اینکه سوله عایق شود باید توسط اکیپ و پمپ مخصوص ، ماده پلی اورتان را روی دیواره ها پاشید . این ماده پس از گذشت تنها چند ثانیه بسته به نوع ماده و میزان پاشش از ضخامت کمتر از 1 ملی متر تا اندازه 10 سانتی متر ضخیم و سفت خواهد شد .

این پوشش به دلیل وجود منافذ هوا در داخل خود امکان جذب انواع آلودگی ها را دارد لذا در سازه هایی همچون مرغداری نمیتوان از این نوع سوله استفاده کرد به این دلیل که پوشش و عایق داخلی این سوله در صورت جذب آلودگی یا بیماری ، آن را در تمام سوله و بین تمامی طیور انتقال خواهد داد به همین دلیل برای این دست از سازه ها از جهت تایید دفترچه محاسبات و اخذ مجوز با مشکل روبرو خواهیم شد .

از سایر معایبی که برای سوله های یو بی ام میتوان گفت :

  • عدم امکان استفاده از جرثقیل های پایه‌ای در دو طرف سوله به دلیل قوس زیاد این نوع سازه ها است
  • همچنین علاوه بر جرثقیل های پایه‌ای ، امکان استفاده از جرثقیل های سقفی همچون سوله های تیرورقی وجود ندارد
  • این نوع از سوله ها به دلیل اتصالات و همچنین دوخته شدن ورق ها به یکدیگر ، امکان جابجایی ندارند و تقریبا احتمال منتقل کردن آنها صفر است به این دلیل که قطعات همگی به هم متصل هستند و قوس خاصی نیز دارند و لذا امکان جدا سازی و استفاده مجدد آنها وجود ندارد .
  • اندازه دهانه این سوله ها محدود است و برای سازه های بزرگ امکان اجرا ندارد
  • به دلیل موارد بهداشتی که گفته شد نمیتوان برای مرغداری ، دامداری ، کمپ های درمانی و بیمارستانی از این نوع سوله استفاده کرد

به دلیل این معایب ، این سوله ممکن است در برخی کاربری ها مورد تایید نظام مهندسی قرار نگیر لذا باید قبل از ساخت سوله توجه داشت که این سوله در چه محلی و برای چه نوع کاربری باید ساخته شوند ، البته که سوله ساز متخصص بخوبی اطلاع دارد که چه نوع سازه هایی را برای چه محل هایی میتوان بدون مشکل اجرا نمود .

3 حالت ساخت سوله های UBM

سازه های یو بی ام البته که در سه حالت اجرا می شوند . یکی از این حالت ها روش زمین به زمین است (تصویر سمت چپ) ، در این حالت فنداسیون روی زمین اجرا می شود و یک سر ورق به یک طرف فنداسیون و طرف دیگر ورق به آن سر فنداسیون وصل می شود و گویا یک ظرف نوشابه فلزی را تا نصف در زیر خاک مدفون کرده‎‌اید . این حالت به زمین به زمین معروف است .

حالت دوم که به آن زمین به ستون گفته می شود ، یک سر سوله به زمین وصل است و سر دیگر آن به یک ستون که گویا یک ربع از دایره را مشاهده می کنیم . (تصویر وسط)

حالت سوم حالت ستون به ستون است (تصویر سمت راست) که در این حالت دو ستون روی فنداسیون اجرا می شود و اینگونه است که گویا تنها سقف سازه توسط ورق یو بی ام اجرا شده است . همانطور که در تصاویر بالا مشاهده می کنید هر 3 حالت ساخت برای این نوع از سوله را خدمتتان ارائه کرده‌ایم . بسته به محل ساخت و نوع کاربری میتوان از یکی از سه روش استفاده کرد !

اشتراک :
در بهبود این مقاله شریک باشید

©1400 - سبک طرح ، حقوق انتشار محفوظ است

طراحی سایت و سئو توسط سئو نود