
در این مقاله گالری تصاویر جذابی از عکس سوله های مختلف را با ذکر نام و ویژگی هرکدام خدمتتان قرار دادیم تا ضمن آشنایی با تصاویر هر سوله ، ویژگی های هریک را نیز به درستی بشناسید . امروزه دایره کاری سوله ها بسیار زیاده شده ، ضمن اینکه نوع سوله ها نیز دیگر مثل گذشته تنها محدود به یک نوع سوله سنگین نیست و مطمئنا شما نیز اسامی مختلف همچون سوله سبک ، سوله قوسی و … را در این بین بسیار شنیدهاید . پس در این صفحه همراه ما باشید تا تمامی انواع سوله ها را در قالب تصاویر واقعی و همچنین گرافیکی خدمت شما ارائه کنیم .
اولین تصویر مربوط به عکس سوله فوق سبک است که با نام سوله لوله ای نیز آن را میشناسیم . این نوع از سازه های سوله ، توسط لوله های توخالی ساخته می شوند و حداقل وزن را دارند . مهندسی ساخت این نوع سازه ها بسیار دقیق انجام می شود و میتوان برای سازه های کوچک و بزرگ از این نوع سوله استفاده کرد ، جهت مطالعه دقیق در مورد ویژگی های این سوله های میتوانید مقاله ” سوله لوله ای ” را مطالعه کنید !
عکس سوله دوم مربوط به سازه های تیرورقی است . این سوله از جمله اولیه ترین نسل سازه ها هستند که با سقف شیب دار ساخته می شوند . این سوله ، سنگین ترین سازه در میان سوله های دیگر است و هزینه ساخت آن نیز بالاتر خواهد بود . اما توجه داشته باشید که برای سازه هایی با دهانه کمتر از 20 متر یک گزینه بسیار عالی است چرا که اختلاف قیمت این نوع سازه با سازه های سبک بسیاز زیاد نبوده ( در دهانه های کمتر از 20 متر ) و استحکام بسیار بالایی خواهیم داشت . برخی از افراد اینگونه تصور می کنند که دایره کاربردی این نوع از سوله ها به اتمام رسیده در حالی که به هیچ عنوان اینگونه نیست و در حال حاضر بسیاری از پروژه های کوچک تا متوسط توسط سوله تیرورقی و سنگین اجرا می شوند . تمامی تصاویر زیر مربوط به سازه های اجرا شده توسط مجموعه سبک طرح است .
تصاویر ادامه این بخش ، مربوط به سازه های قوسی و سوله خرپایی است . سوله خرپایی بهترین نوع سازه های سبک محسوب می شود به این دلیل که در این نوع از سازه ها محدودیت ساخت و ساز وجود ندارد و میتوان برای سازه هایی با دهانه و ارتفاع بسیار بزرگ ، بدون ستون یا با حداقل ستون ، این نوع از سوله ها را اجرا کرد . در حقیقت این نوع از سازه ها بخاطر محدودیت هایی که سازه های تیرورقی داشتند ، طراحی شدند . این سازه ها یک تحول مهم در صنعت سوله سازی محسوب می شوند و آینده صنعت ساخت سوله در دستان این نسل از سوله ها است .
ویژگی این نوع از سازه ها بسیار است . سوله های سبک در حالت کلی به سه دسته سوله های لوله ، سوله های خرپایی و سوله های یو بی ام تقسیم بندی می شوند که سازه های یو بی ام را نیز در ادامه بررسی خواهیم کرد .
سوله های یو بی ام که با نام سازه های k-span نیز شناخته می شوند از جمله سازه های بسیار سبک هستند اما دارای محدودیت های فراوان می باشند . از نطر بهداشتی این نوع از سازه های فلزی به سختی میتوانند مجوز داشته باشند اما برای سازه هایی همچون آشیانه هواپیما ، کمپ های فوری و امداد ، سالن های ورزشی و نمایشگاه های کوچک بسیار کاربردی هستند . این نوع از سازه ها برای ساختمان های بزرگ قابل اجرا نیستند .
در حال حاضر در کشور ما این سازه ها در دسته بندی خاصی و به شکل محدود ساخته می شوند . میتوان بجای این نوع سوله از سازه های سبک نوع دیگر استفاده کرد که نیاز به مشاوره دقیق با سوله ساز دارد . مجموعه سبک طرح برای تمامی کارفرمایان عزیز ، مشاوره رایگان در کوتاه ترین زمان را از طریق پل های ارتباطی ارائه شده داخل سایت ارائه می کند .
عکس سوله ها بسیار زیاد هستند اما با دیدن چند نمونه ، میتوان به راحتی فهمید که هر کدام از سازه ها با چه شکل هندسی ساخته می شوند . سازه های قوسی میتوانند در حالت سوله های یو بی ام ، سوله های خرپایی و حتی سازه های تیرورقی ساخته شوند . سازه های قوسی دارای سقف منحنی هستند و برخلاف سازه های شیب دار ، عمومیت زیادی ندارند . در کل هزینه ساخت سقف های قوسی در سازه های سوله ، بیشتر از سازه هایی با سقف شیب دار است . زمانی که کارفرما قصد داشته باشد تا کمی زیبایی به کار اضافه کند میتواند از سقف قوسی استفاده کند .