
در این مقاله قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که سوله های ارزان قیمت چه مشکلاتی دارند و آیا استفاده از آنها مقرون به صرفه است یا خیر !
اگر مقاله مربوط به سوله های سبک را به شکل کامل مطالعه کرده باشید در ارتباط با این نوع از سوله ها اطلاعات کاملی در اختیار شما عزیزان قرار داده شده است . اما در این مقاله نیز چون موضوع ما بررسی مشکلات سوله های ارزان است ، باید اشاره مختصری نیز به سوله های سبک ارزان بکنیم .
۰۹۱۴۰۸۵۶۰۰۱ ( مهندس فتح پور ) – ۰۹۱۴۴۱۷۲۳۶۸ ( مهندس باهر )
در کل سوله های ارزان را معمولا به سوله های لولهای و سوله های k-span نسب میدهند به این دلیل که وزن کلی این سازه ها بسیار کم است و در نتیجه هزینه ساخت نیز کمتر خواهد بود . مصالح اصلی سوله فولاد است و از این جهت که در سوله های لولهای ، داخل لوله هایی که در اسکلت سازه ستفاده می شود خالی است و در سوله های یو بی ام نیز فقط از ورق های فلزی قوسی استفاده می شود و عموما ستون نیز در سازه های k-span وجود ندارد ، به همین دلیل هزینه تمام شده کمتر است و عموما این سوله ها ارزان قیمت هستند .
در کل تمامی سوله ها با توجه به محل ساخت ، ابعاد و کاربری ساخته می شود و لذا نمیتوان برای یک سوله 10.000 متری از سوله هایی استفاده کرد که استحکام لازم برای این ابعاد را ندارند . لذا اصلی ترین موضوع در ساخت سوله ، ابعاد ، منظقه و کاربری سوله است . لذا کارفرما نمیتواند خود به تنهایی تصمیم بگیرد که قصد دارید تا چه نوع سولهای را بسازد و این سوله ساز است که با توجه به شرایط گفته شده ، نوع سوله شما را انتخاب خواهد کرد به این دلیل که در هر منظقه از کشور با توجه به شرایط آب و هوایی و بار برف و باد منطقه ، هر نوع سوله را نمیتوان اجرا کرد .
خب اما در مورد مشکلات سوله های ارزان قیمت
همانطور که گفته شد منطقه در ساخت سوله بسیار مهم است . در مناطقی که آب و هوای کوهستانی و عموما بارانی و برفی در فصول سرد سال دارند ، سازه هایی از نوع k-span توصیه نمی شود . به این دلیل که میزان تحمل بار برف بروی سقف این سازه ها باید طبق محاسبات درست انجام شود و عموما سازه های k-span برای مناطق گرم و خشک استفاده می شوند .
همچنین در سوله های k-span با توجه به اینکه ارتفاع سازه نمیتواند از حد خاصی بالاتر باشد لذا نمیتوان دهانه های بزرگ را توسط این سوله را اجرا کرد و باید از انواع دیگر سوله ها همچون خرپایی کمک گرفت . پس محدودیت این نوع سازه ها عموما در این است که دایره کاربردی محدود تری داشته و برای سازه های بزرگ قابل اجرا نیستند .
زمانی که سازه شما برای کارایی های سنگین ساخته می شود برای مثال سوله های صنعتی و کارخانه ، به دلیل ارتفاع دستگاه ها و همچنین تردد ماشین آلات سنگین در داخل سازه ، باید فنداسیون و همچنین ارتفاع سازه به شکل اصولی اجرا شود .
توجه داشته باشید که موارد گفته شده رسما به عنوان مشکل برای سوله های سبک و ارزان قیمت نیستند بلکه این سازه ها عموما برای کاربری های کوچک تر ساخته شده است و برای سازه های برزگتر انواع دیگری از سوله ها را داریم .
سوله های ارزان قیمت برای سازه هایی همچون کارگاه های کوچک ، تولیدی ، استخر ، سالن ورزشی میتوانند کارایی مناسبی داشته باشند و از این جهت میتوان آنها را با خیال راحت اجرا کرد . اگر سازه شما برای کاربری هایی از این دست بوده و ابعاد نسبتا بزرگی نداشته باشد ، سازه های سبک و ارزان قیمت بسیار مقرون به صرفه هستند .
سوله های ارزان قیمت زمان کمتری برای ساخت نیاز دارند و از این جهت یک مزیت بزرگ دارند . سوله های سبک در برخی موارد بدون فنداسیون اجرا می شوند ، مثلا در برخی سازه های لولهای تمام سازه بدون فنداسیون است و سقف و ستون ها به روش فاقد فنداسیون اجرا شده است . نمونه هایی از این سوله ها را میتوانید در اینترنت مشاهده کنید که در داخل کشور خود ما نیز توسط سوله سازان و همچنین شرکت ما اجرا می شود .
برای سازه های سبک و ارزان قیمت میتوان هم سقف و هم دیوارپوشی بسیار مناسب اجرا کرد و لذا از این جهت نگرانی نیست . سقف سازه های سبک را میتوان توسط ورق های گالوانیره با هزینه های کمتری اجرا کرد و لذا در کل هزینه تمام شده این سازه ها کمتر خواهد بود .
سوله های ارزان قیمت استحکام سازه هایی بزرگتر همچون سوله تیرورقی یا خرپایی را ندارند اما ای حرف یه این معنی نیست که استحکام آه کم است . سازه های یو بی ام یا همان k-span در برابر زش بادهای بیار شدید ( تا سرعت 120 کیلومتر در ساعت ) و همچنی زمینلرزه هایی تا 9 ریشتر مقاوم است . بنابراین استفاده از این نوع سازه ها به هیچ عنوان جای نگرانی ندارد اما همانطور که بالاتر اشاره شد ، اگر کاربری سوله برای فرآیند های سنگین خواهد بود ، باید از سازه های تیرورقی یا خرپایی استفاده شود .
از سایر مشکلاتی که میتوان برای سازه های ارزان قیمت معرفی کرد ، این است که این سوله ها عموما توسط همه سولهساز ها ساخته نمی شوند به این دلیل که سوله سازان با توجه به افزایش قیمت فولاد و صرفه اقتصادی آن ، بیشتر تمایل دارند تا سازه هایی با متراژ بزرگ ( اکثرا بالای 1000 متر ) را اجرا کنند اما برای سوله های کوچک و ارزان قیمت نیز سوله ساز های خاص وجود دارد که اساسا بروی ساخت سازه های کوچک کار می کنند . درصورت نیاز به راهنمایی بیشتر میتوانید با مشاوران و کارشناسان ما در شرکت سبک طرح مشاوره حضوری یا تلفنی داشته باشید .