
مرغداری یکی از سازه هایی است که داخل کشور ما در وسعت بالایی ساخته می شود و از این جهت یکی از سفارشات اصلی سوله سازان نیز سوله های مرغداری است .
مرغداری از جمله سازه های بهداشتی است . منظور از بهداشتی این است که کاربری سازه باید با اصول بهداشتی همخوانی داشته باشد و از آنجایی که طیور در داخل این سازه نگهداری خواهند شد درصورت وجود هرگونه بیماری باید احتمال انتقال آن را کاهش داد . همچنین تهویه و تنظیم داخل سازه نیز برای سلامت طیور بسیار مهم است به همین دلیل باید دقت داشت که سوله های ممنوعه که دارای شرایط استفاده برای مرغداری نیستند کدام سازه ها هستند .
سوله ممنوعه برای مرغداری
در سازه هایی که مساحت آنه بسیار کوچکتر باشد ،تهوبه آنها نامناسب و یا به خوبی سازه های دیگر نباشد و مهم تر از همه احتمال انتقال بیماری بین طیور در آنها درصد بالایی داشته باشد برای مرغداری مناسب نیستند .
مقاله پیشنهادی : سوله سبک چیست ؟
از جمله سازه هایی که دارای این معایب است و نمیتوان از آن برای مرغداری استفاده کرد سوله آمریکایی یا همان سوله ubm است که نام دیگر آن ، سازه های k-span می باشد .
یکی از عمده ترین مشکلات این نوع از سوله ها عایق کاری آنها است که مسبب انتقال آلودگی بوده و به این دلیل که عایق کاری این سازه ها از نوع پلی یورتان است و این عایق ها با ترکیب هوا میتوانند آلودگی را در منافد خود دخیره کنند لذا مسبب انتقال آلودگی خواهند بود .
به همین دلیل این نوع سوله یکی از اصلی ترین معایب استفاده برای ساخت سوله مرغداری را دارد . علاوه برا این محدودیت عایق کاری ، جنس بدنه سازه و همنچنین محدودیت ارتفاع و متراژ اجرایی آن ، اجازه ساخت مرغذاری با این سازه را نخواهد داد .
لازم است بدانید که هر سازه برای ساخته شدن باید از سازمان نظام مهندسی مجوز لازم را داشته باشد . همچنین اگر کاربری سازه به نهادها و سازمان های دیگری همچون بهداشت یا جهاد کشاورزی و … ربطی داشته باشد باید مجوز ها نیز از این موسسات اخذ شود .
سازمان نظام مهندسی از سازنده سوله دفترچه محاسبات را درخواست خواهد کرد . ابن دفترچه محاسبات باید دارای تمامی مشخصات ساز از ریز تا درست باشد که محل ساخت سازه نیز یکی از این مشخصات است .
این دفترچه محاسبات باید به تایید نظام مهندسی برسد تا بتوان ضمن اخذ مجوز ساخت سازه ، مراحل ساخت را شروع کرد . اگر به هر دلیل سازه بدون این دفترچه ساخته شود پس سازه استاندارد و تحت ضوابط قانونی ساخته نخواهد شد .
سازمان نظام مهندسی طی شرایط محاسبه شده ، برای هر اقلیم ، شرایط ساخت و انواع سوله های استاندارد را با توجه به بار برف و سایر شرایط منطقه مشخص نموده است که طبق آن باید عمل نمود .
درصورتی که شما قصد ساخت یک سازه با تحمل بار پایین تر در مناطق کوهستانی را دارید باید از سازه هایی مستحکم تر همچون سوله تیرورقی یا سوله خرپایی استفاده کنید .
سازه های مناسب برای مرغداری
ازجمله سازه هایی که میتوان توسط آنها ساختمان یک مرغداری را بدون مشکل به مرحله اجرا و بهره برداری رساند ، سازه های تیرورقی برای ابعاد کوچک تا متوسط و سازه های خرپایی برای سازه های بزرگ است .
در این نوع از سوله ها محدودیت های بسیار کمتری وجود دارد که قابل چشم پوشی است . اگر سازه شما ابعاد بسیار بزرگی ندارد میتوانید ضمن افزایش استحکام سازه ، از سوله های تیرورقی استفاده کنید ، اما اگر در ابعاد بزرگتری قصد راه اندازی مرغداری دارید می بایست از سازه خرپایی استفاده کنید تا ضمن کاهش هزینه ، بتوانید در ابعادی وسیع تر و با حداقل تعداد ستون میانی سازه خود را راه اندازی کنید .
جهت ساخت انواع سازه های سبک ، سنگین و مدرن میتوانید با کارشناسان مجموعه سبک طرح در تماس باشید .
عبدالله :این سوله یو بی ام کلا بدرد نخوره