تبریز، جاده تبریز-آذرشهر، بعد از پل پتروشیمی، کوی صنعتی سهند، دوازده متری دوم، پلاک 8، تلفن تماس: 04134219790
ساخت سوله کارخانه - سبک طرح

ساخت سوله کارخانه

مدیر    1 تیر 1401    بدون نظر   

ساخت سوله کارخانه در دسته ساخت سوله صنعتی قرار دارد اما برای کارخانجات و ساخت سازه هایی برای واحد های تولیدی ملزم به رعایت شرایط خاص این نوع از سوله ها هستیم . سوله های کارخانه معمولا سازه هایی هستند که با ارتفاع بلند ساخته می شوند . این سازه ها گاها به صورت دو طبقه یا به همراه بچه سوله ساخته می شوند .

سوله های کارخانه عموما سازه هایی با متراژ مفید بسیار بالا هستند و معمولا در ابعادی با بیش از 1000 متر مساحت اجرا می شوند . بهترین نوع سوله برای سازه های کارخانه میتواند نوع تیرورقی و نوع خرپایی بسته به ابعاد و ارتفاع سوله باشد . سازه های کارخانه از سازه های تولیدی بزرگتر هستند . در ابتدای مطلب اشاره کردیم که ارتفاع سوله های کارخانه بلند تر است .

در گذشته این بلند بودن ارتفاع و عدم وجود سوله های سبک ، باعث می شد تا از سوله های تیرورقی به صورت زوجی در کنار هم استفاده شود . این کار باعث افزایش ستون های میانی ، تناژ بالای سازه و در نتیجه افزایش هزینه می شد . اما با طراحی و ساخته شدن سوله های سبک ، این مشکل ها حل شدند چراکه برای ساخت سوله هایی با ارتفاع بلند تر نیاز به ستون میانی نبود و یا نهایتا با یک و دو ستون میتوانستیم کل سازه را طراحی کنیم .

نکات مهم در ساخت سوله کارخانه

شرکت سبک طرح به عنوان یکی از بزرگترین مجموعه های طراحی و ساخت سوله ، همواره بهترین طراحی را با نهایت بهره برداری از محل ساخت کارخانه ارائه و اجرا می نماید .

همانطور ک گفته شد محیط های ساخت کارخانجات معمولا محیط هایی با مساحت بزرگ هستند ، به همین خاطر باید سوله ساز تمامی تخصص خود را در زمینه طراحی اصولی به کار گیرد . در محیط های بزرگ همچون کارخانه ، هرگونه طراحی خارج از چارچوب میتواند چندین برابر هزینه اضافی برای کارفرما داشته باشد . سوله ساز های ماهر تخصص خود را در ساخت سازه های بزرگ بخوبی نشان میدهند .

در سوله های کارخانه فنداسیون ، نوع سوله ، پوشش دیوار ها و همچنین سقف ، عایق کاری سوله ، محل احداث بچه سوله و نحوه ایجاد طبقات ، همگی از اهمیت بالایی برخوردار هستند .

سوله کارخانه باید با یک فنداسیون اصولی ایجاد شود . عموما برای سازه های کارخانه از فنداسیون های نوع نواری و در برخی موارد از فنداسیون های نوع گسترده استفاده می شود .

دیوار های کارخانه هر اندازه که بزرگتر باشند به مراتب هزینه ساخت نیز کاهش خواهد یافت . سوله های یو بی ام را نمیتوان برای سوله های کارخانه استفاده کرد چرا که این نوع از سوله ها دارای محدودیت ارتفاع بوده و همچین شرایط لازم جهت ساخت برای یک سازه کارخانه را ندارند .

سقف های کارخانه به شکل شیب دار هستند و کمتر در ساخت سوله کارخانه از سقف های قوسی استفاده می شود . بهترین سوله برای احداث کارخانه سوله های خرپایی سبک هستند که در آنها ستون ها و سقف به روش خرپایی اجرا می شوند و وزن سازه در مجموع کمتر و استحکام نیز بیشتر است .

برای پوشش سقف سوله کارخانه میتوان از ساندویچ پانل و یا ورق های گالوانیزه استفاده کرد .

به این دلیل که در داخل سوله های کارخاته احتمال تردد ماشین آلات سنگین و دستگاه های صنعتی وجود دارد ، باید دقت داشت که محل های مناسب برای تردد ، تخیله بار و یا بارگیری مدنظر گرفته شود .

در ساخت سوله های کارخانه باید دقت داشت که چه نوع فعالیتی در داخل این کارخانه قرار است انجام شود . به این دلیل که برخی سازه ها احتمال تولید آلودگی و همچنین آلاینده را دارند ، از این جهت محل ساخت ، فاصله سوله از همسایه های مجاور و چندین فاکتور همچون این موارد مهم هستند .

دفترچه محاسبات جهت ساخت سوله کارخانه حتما باید تهیه و تنظیم شود . داشتن دفترچه محاسات برای تمامی سوله هایی که به شکل اصولی ساخته می شوند حتما الزامی است . هر سوله که طبق استاندارد های نطام مهندسی ساخته می شود باید تمامی استاندارد های مربوط به محل ساخت ، نوع کاربری سوله ، شرایط ساخت و … همگی در این دفترچه محاسبات درج می شوند .

اگر برای ساخت سوله های کارخانه قصد استفاده از سوله های دست دوم را دارید باید دفت داشته باشید که سوله های دست دوم از چه نوعی هستند . سوله های دست دوم در اکثر موارد نه تنها باعث کاهش هزینه ها نمی شوند بلکه ممکن است باعث افزایش هزینه نیز شوند .

سوله های دست دوم عموما از نوع تیرورقی هستند چرا که از نوع سوله های قدیمی بوده و در انبار دپو شده هستند . بسیار کم پیش خواهد آمد که اندازه سازه شما و همچنین طراحی آن با یک سازه که قبلا قطعات آن باز شده و دپو شده برابر باشد . سوله های دست دوم گاها مورد تعمیر قرار گرفته و رنگ آمیزی می شوند و ممکن است به عنوان سوله نو به شما تحویل داده شوند . لذا در اینگونه موارد باید دقت داشت .

برای کارخانجات حتما لازم است تا از عایق های مناسب ، سیستم های تهویه ، سرمایش و گرمایش صحیح استفاده شود . هرگونه اتلاف انرژی در محیط های کارخانه باعث افزایش هزینه های مجموع خواهد شد .

اشتراک :
در بهبود این مقاله شریک باشید

©1400 - سبک طرح ، حقوق انتشار محفوظ است

طراحی سایت و سئو توسط سئو نود