تبریز، جاده تبریز-آذرشهر، بعد از پل پتروشیمی، کوی صنعتی سهند، دوازده متری دوم، پلاک 8، تلفن تماس: 04134219790
ساخت سوله پرورش بوقلمون - سبک طرح

ساخت سوله پرورش بوقلمون

مدیر    30 تیر 1401    1 نظر   

ساخت سوله جهت پرورش بوقلمون یک طرح اقتصادی بسیار مناسب جهت درآمد زایی و همچنین ایجاد اشتغال است . برخ از افراد بر این باور هستند که ساخت سوله پرورش بوقلمون نیز همانند سوله های مرغداری بوده و حتی میتوان به راحتی در داخل سازه های مرغداری ، پرورش سایر طیور همچون بوقلمون را نیز انجام داد . در این مقاله هم در رابطه با سوله های مناسب جهت پرورش بوقلمون و هم خصوصیات این نوع سازه ها در کنار ویژگی های جالب این نوع از طیور ها صحبت خواهیم کرد .

جهت مشاوره و همچنین صحبت با کارشناسان می توانید همه روزه از ساعت 8 تا 20 از طریق پل های ارتباطی زیر با ما در ارتباط باشید
09140856001 ( مهندس فتح پور ) –  09144172368 ( مهندس باهر )

بوقلمون از جمله حیواناتی است که گوشت آن برای بدن انسان بسیار مفید بوده و دارای انواع ویتامین ها ، مواد مغذی و معدنی میباشد . بنابراین گوشت بوقلمون غذای مناسبی برای خانوار به حساب می آید . علت محبوبیت بوقلمون در بازار با صرفه تر بودن در مقایسه با گوشت قرمز می باشد . به علت عدم وجود چربی در میان بافت های گوشت بوقلمون در هنگام پخت آن حجم آن به مقدار قابل توجهی کم نمیشود و این موضوع باعث افزایش محبوبیت بوقلمون میان مصرف کنندگان نیز شده است . قیمت این نوع از گوشت در مقابل گوشت قرمز گاوی و گوسفندی بسیار مقرون به صرفه تر است .

ساخت سوله برای پرورش بوقلمون

مهم ترین نکته در ساخت سوله برای پرورش بوقلمون نوع سوله و ابعاد است .یکی از بهترین سوله ها برای این موضوع سوله سبک خرپایی میباشد چرا که هم سبک وزن است و هم نسبت به سوله های دیگر مقرون به صرفه تر . البته سوله های دست دوم یک گزینه به شمار میروند. نکته اصلی اندازه سوله میباشد به علت تحرک زیاد این موجودات باید حداقل مساحت سوله 3000 متر مربع باشد . معمولا سوله پرورش بوقلمون با عرض دهانه 20 یا 25 متر مربع ساخته میشود تا بتوان حداقل دو سالن موازی را کنار هم قرار داد اما نکته اساسی این است که این دو سالن حداقل باید 10 متر مربع فاصله با یکدیگر داشته باشند. نکته اساسی بعدی زیاد بودن طول سالن و کم بودن ارتفاع سالن است تا بوقلمون ها بتوانند به آسانی در راستای طولی تردد و حرکت کنند . حداقل طول مناسب برای سالن ها 50 متر مربع میباشد. با توجه ارتفاع سوله استاندارد ، ارتفاع این نوع سازه ها را نیز معمولا همان 6 متر در نظر می گیرند .

موضوع کف سازی در ساخت سوله پرورش بوقلمون نیز بسیار حائز است . نکته اول این موضوع این است که در فوندانسیون سوله ، کف سوله باید تقریبا 30 سانتی متر بالاتر از سطح زمین قرار داشته باشد تا از سمت جانواران موذی و جوندگان زمینی مانند موش آسیبی به بوقلمون ها یا جوجه ها نرسد همچنین با تسلط بر زمین های همجوار تمیز کردن آن نیز ساده تر باشد.

بعد از کف سازی نوبت به سقف سوله میرسد که به علت حساسیت بوقلمون ها به دمای محیط پوشش سقف باید به درستی صورت گیرد که بهترین نوع پوشش ، پوشش ساندویچ پانل سقفی با عایق پلی یورتان است. همچنین سقف سوله باید کوتاه و حداکثر 8 متر مربع برای تاج سوله باشد ( ارتفاع استاندارد 6 متر است ) .نکته بعدی که باید در ساخت سوله پرورش بوقلمون به آن توجه کرد تهویه درست و به موقع هوای داخل سوله است. اگر سوراخ هایی در سقف تعبیه گردد هوا به طور طبیعی عوض شده و در نتیجه تهویه هوا به روش طبیعی و اصولی صورت میگیرد. البته میتوان تهویه صنعتی نیز داخل سازه اجرا نمود .

معمولا در کنار سالن های نگهداری این طیور تانکر های آب مستقر میشوند و میتوان در صورت نیاز دارو ، ویتامین ، واکسن و سایر افزودنیها را در آب حل کرد و به خورد طیور داد . در صورت نیاز مقدار مصرف آب روزانه بوقلمون ها تعیین می شود. بهترین سایز تانکر برای سالن پروش بوقلمون نوعی است که ظرفیت آن به اندازه مصرف یک روز گله بوقلمون ها باشد.

  • درب سالن پرورش میتواند به صورت دو لنگه و در ابعاد 1.5 در 2 متر مربع باشد. درب انتهایی برای ورود و خروج ماشین آلات و تراکتور ها باید حداقل 3.5 متر ارتفاع داشته باشد .
  • در سالن های پرورش تا جای ممکن باید از دسترسی و ورود آب های زیر زمینی به سالن جلوگیری کرد .
  • دیوار ها و سقف باید عایق باشد تا در زمستان و تابستان از انتقال بیهوده گرما و سرما جلوگیری شود.

در ساخت بدنه سوله پرورش باید از سیمان استفاده شود زیرا دارای تبادل حرارت کمی است و رعایت پروتکل های بهداشتی در آن ساده تر است زیرا اگر بدون شکاف باشد با کمترین هزینه و نیروی کم قابل شستشو خواهد بود.کف سالن نیز بهتر است از سیمان ساخته شود و به طور کلی کف سوله های پرورش بوقلمون دارای شیب طولی 1 درصد است که امکان شستشو ی آسان را میسر سازد. موضوه نظافت همواره در سوله های دامداری ، مرغداری ، بوقلمون و سازه هایی از این دست اهمیت بالایی دارد بنابراین سوله ساز ملزم به رعایت تمامی این موارد می باشد .

نکاتی درباره بوقلمون

به علت شکل فیزیکی بدن بوقلمون و اندازه بزرگتر آن نسبت به حیواناتی مانند مرغ و خروس جفت گیری طبیعی برای این حیوانات بسیار سخت و به تعداد معدود انجام میشود . بنابراین تولید بوقلمون امروزه با استفاده از دستگاه جوجه کشی و لقاح مصنوعی صورت میگیرد . لذا در انتخاب سوله برای پرورش بوقلمون باید این نکته را در نظر داشت که فضای کافی برای دستگاه جوجه کشیدر داخل سوله وجود داشته باشد . از طرفی دیگر باید به این نکته توجه کرد که به علت تحرک بیش از اندازه این دسته از طیور فضای کافی برای نگهداری آن نیز وجود داشته باشد. همچنین چون بوقلمون ها نسبت به حیوانات دیگر حساسیت بیشتری نسبت به ثبات دمای هوا دارند پس باید در انتخاب سوله به حفظ دمای محیط به خصوص در زمان تغذیه و واکسیناسیون توجه ویژه ای داشت.

انواع بوقلمون و بوقلمون های رایج در بازار

به طور کلی در بازار بوقلمون دو نوع از این طیور موجود است : بوقلمون برنزی و بوقلمون سفید

بوقلمون های سفید به علت وزن گیری سریعتر در زمان کوتاه در بازار رایج هستند و به بیان ساده تر درصد زیادی از پروش دهندگان به پرورش این نوع از بوقلمون علاقه دارند.
در ساخت سوله پرورش بوقلمون انتخاب نژاد درست این حیوان اهمیت ویژه دارد. به عبارت دیگر نکته کلیدی پرورش بوقلمون انتخاب نژاد درست آن است. نژاد مناسب با توجه به محیط جغرافیایی ، شرایط محیطی و اقلیمی انجام میشود همچنین برای جوجه کشی نیز باید این نکته را در نظر داشت که آیا داروی مورد نیاز برای جوجه کشی به آسانی قابل دسترسی است یا خیر!

بوقلمون برنزی نژادی رام تر از بوقلمون سفید است البته قابل ذکر است که رنگ گوشت این بوقلمون نسبت به بوقلمون سفید ، تیره تر و گوشت آن خوشمزه تر میباشد . اما به دلیل مقرون به صرفه بودن بوقلمون سفید امروزه پرورش بوقلمون سفید رواج یافته است . بوقلمون های سفید نیز نژادی پرخاشگر و وحشی تر هستند لذا امکان نگهداری باهم این دو نژاد در یک مکان تقریبا غیر ممکن است به خصوص در زمان تغذیه که بسیار مشکل ساز خواهد بود . پس بهترین روش این است که یا تمرکز و هدف قراردادن روی پرورش یکی از این دو نژاد باشد و یا پرورش هر دو در مکان ها و سالن های مجزا از هم صورت گیرد.

پرورش بوقلمون از حساسیت مضاعفی نسبت به پروش سایر دام و طیور از جمله مرغ و خروس برخوردار است و انتخاب سوله بسیار ارزان قیمت برای پرورش نه تنها باعث رشد و پرورش آنها نشده بلکه موجب وارد شدن ضرر مالی نیز به پروش دهنده میشود. راه کار اساسی برای این موضوع و کاهش هزینه ها استفاده از سوله خرپایی و یا سوله دست دوم می باشد .

البته که سوله های دست دوم در درصد کمی از سازه ها قابل استفاده هستند . ذهنیت بر روی این مورد متمرکز شده که استفاده از سوله دست دوم همیشه باعث کاهش هزینه ساخت سوله است اما در حقیقت اینگونه نیست . برای ساخت سوله پرورش بوقلمون بهترین گزینه سوله های خرپایی هستند که هم از نظر ابعاد ساخت محدودیتی نداشته و هم از نظر بهداشتی برای این نوع از سازه ها کاملا مورد تایید هستند .

سازه های سنگین برای سالن های پرورشی

در کل سازه های تیرورقی نیز برای ساخت سازه های پرورشی همچون دامداری و مرغداری مورد توجه هستند اما باید دید ابعاد سازه و همچنین محل ساخت آن به چه شکلی است . سازه های سنگین تقریبا برای تمامی سوله های متوسط و کوچک همچون استخر سرپوشیده ، سالن فوتسال یا والیبال ، مرغداری ، انبار و سردخانه کاربرد دارند .

سوله های سنگین در بهترین حالت میتوانند برای سوله هایی با ابعاد کوچک تا متوسط با هزینه متناسب و تضمین استحکام ساخته شوند اما در مقابل اگر ابعاد سالن بسیار بزرگ باشد ، باید از همان سازه های خرپایی استفاده کرد .

توجه داشته باشید که با توجه به اصل موضوع ، باید تمامی تصمیمات در مورد نوع سوله ، توسط سوله ساز انجام شود . سازه های سنگین درمورد سازه های پرورشی ، بیشتر برای سالن های گاوداری و دامداری مورد استفاده قرار می گیرند که البته میتوان با احداث بچه سوله در یک یا دو طرف سازه ، محلی را نیز برای انبار کاه و علوفه و یا انباری کی مجموعه ایجاد کرد و از آنجایی که ساختار و امکان ساخت بچه سوله در این سازه ها بسیار مورد توجه است لذا یکی از گزینه های ساخت برای سازه های پرورشی هستند . برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این نوع از سازه ها میتوانید مقاله سوله سنگین در سایت را مطالعه کنید .

سئوالات متداول این بخش

بهترین سوله برای احداث سالن پرورشی بوقلمون با توجه به نژاد و ویژگی های زیستی خاص در این حیوان ، سوله سبک خرپایی است .

درصورتی که ابعاد سالن به درستی طراحی شده و از سازه های سبک متناسب با ابعاد و اقلیم ساخت سازه استفاده کنید ، هزینه های ساخت را میتوان تا 30% کاهش داد .
اشتراک :
نظرات ارزشمند شما

محمدرضا :بجای این نمیشه از سوله مرغداری استفاده کرد ؟ فرقش با سوله مرغداری چیه که نمیشه از این سوله استفاده کرد؟

در بهبود این مقاله شریک باشید

©1400 - سبک طرح ، حقوق انتشار محفوظ است

طراحی سایت و سئو توسط سئو نود