تبریز، جاده تبریز-آذرشهر، بعد از پل پتروشیمی، کوی صنعتی سهند، دوازده متری دوم، پلاک 8، تلفن تماس: 04134219790
ساخت سوله ورزشی - سبک طرح

ساخت سوله ورزشی

مدیر    9 تیر 1401    بدون نظر   

ساخت سوله ورزشی از جمله پروسه هایی است که برای سوله سازان نسبت به سایر سازه ها کمی لذت بخش تر است . به این دلیل که ساخت سوله برای فعالیت ورزشی توام با طراحی زیبایی خاصی انجام می شود . سازه های ورزشی در چندین سال اخیر با متد های جدید ساخته می شوند و از این جهت بهینه سازی های لازم بر روی وزن کلی سازه ، عایق کاری ، کف پوشی ، دیوار پوشی و … انجام می شود .

سازه های ورزشی در دو مرحله کلی اجرا می شوند . اول از هر چیزی باید فنداسیون و اسکلت سازه اجرا شده و نهایتا با توجه به کاربری سوله ، نسبت به کف پوشی و دیوار پوشی سوله اقدام شود .

در گذشته که اکثر سازه ها توسط سوله های سنگین و قدیمی اجرا می شدند محدودیت در ساخت سازه های بزرگ ، سوله سازان را اذیت می نمود به این دلیل که سازندگان سوله ها نمیتوانستند بیشتر از اندازه های مشخصی برای سازه ارتفاع و متراژ مفید را بدون ستون میانی در نظر گیرند . برای سوله های بزرگ حتما نیازمند اجرای ستون میانی جهت اجرای استاندارد های استحکامی سوله بودیم .

زمانی که سوله های سبک پا به میدان گذاشتند ، اولین و مهم ترین ویژگی که بسیار با ارزش بود ، توانایی ساخت متراژ هایی بزرگتر برای سازه بدون اجرای ستون بود . این امر در سوله هایی همچون سازه ورزشی و سالن های بزرگ بسیار عالی بود چرا که فضای مفید بیشتری در اختیار بود . در سوله های ورزشی در صورتی که فضای زیادی جهت تحرک لازم باشد مطمئنا ستون های میانی باعث اخلال در حرکت نفرات خواهند شد اما زمانی که سازه بصورت یکپارچه ساخته شود کاربری بهینه تری خواهد داشت .

بهترین سازه جهت ساخت سوله ورزشی

همانطور که گفته شد امروزه نیاز به ساخت ساره های بزرگتر بیشتر از قبل احساس می شود و در سازه های ورزشی نیز باید وسعت محیط ، فضای لازم برای تماشاگران ، رختکن ها ، فضای اطراف سازه ، درصورت لزوم پارکینگ و … را در نظر داشت .

برای سالن های ورزشی با کاربری فوتسال نداشتن ستون بسیار مهم است . متراژ سازه هایی که برای فوتبال ساخته می شوند معمولا به اندازه سالن هایی که برای ورزش هایی همچون کشتی ساخته می شوند بزرگ نیست چرا که برای فوتسال باید یک زمین وجود داشته باشد و همانند ورزش های کشتی ، شطرنج و نمونه هایی از این دست نمیتوان چندین رقابت را در یک مجموعه قرار داد مگر اینکه سازه هایی به هم چسبیده ساخته شوند که دراین صورت نیز سازه ها از هم جدا هستند .

اما برای ورزش های همچون فوتسال ، شنا ، والیبال ، بسکتبال ، هندبال ، یک سالن به همراه رختکن ، فضای تماشاچیان و سایر بخش های لازم برای مجموعه طراحی و اجرا می شوند . هر اندازه که سالن کوچک درنظر گرفته شود ، باز هم فضای داخلی سازه تقریبا متراژ بزرگی دارد و به همین دلیل سازه های قدیمی و تیرورقی در این مورد بسیار اذیت کننده بودند و اغلب بدون فضاهایی همچون جایگاه تماشاگران اجرا می شوند.

اکنون یا وجود سوله های سبک ، سوله سازان می توانند با چشمان بسته و بدون نگرانی بهترین ، امن ترین و استاندارد ترین سوله های ورزشی را طراحی ، تولید و اجرا نمایند .

از جمله بهترین سوله هایی که میتوان جهت ساخت سوله ورزشی اجرا نمود سوله های خرپایی فوق سبک هستند که میتوان در متراژ های بسیار بالا ، بدون محدودیت در اجرای عرض دهانه های بزرگ و با حداقل ستون میانی برای اندازه های بسیار بالا به راحتی اجرا نمود .

در سوله های خرپایی ، سقف ها و ستون به روش خرپایی اجرا می شوند . فنداسیون سازه با حداقل هزینه اجرا شده و سازه نهایی وزن کمتری خواهد داشت . سوله های خرپایی در برابر زلزله ، تحمل بار برف و باد بسیار مقاوم هستند .

برای سوله های ورزشی معمولا کف پوشی های مناسبی باید در نظر گرفته شود ، به همین دلیل پس از اجرای فنداسیون باید دقت داشت که چگونه میتوان در زمینه یک کف سازی مناسب جهت ساخت پوشش متناسب با کاربری سوله اقدام نمود . سالن های ورزشی د رگذشته از آسفالت و یا پوشش های پلاستیکی ضعیف ساخته می شدند اما امروز با بالا رفتن استاندارد های طراحی ، لزوم عایق کاری در برخی سوله ها و نکاتی از این دست لازم است تا بهترین مصالح استفاده شود .

نکات پس از ساخت سوله های ورزشی

موضوع نورپردازی در سازه های ورزشی بسیار مهم است . البته که تهویه در الویت قرار دارد و باید با توجه به متراژ سازه ، نوع کاربری و فضای ما بین محل تماشاچیان تا زمین اصلی ، تهویه های مناسب را در نظر گرفت . البته که ارتفاع سازه نیز در این موضوع دخالت دارد .

پس از موضوع تهویه ، موضوع روشنایی مطرح است . روشنایی هایی که در سوله های ورزشی استفاده می شوند نباید به نوعی باشند که باعث ایجاد گرمای اضافه شوند . خصوصا در سالن های فوتسال ، بسکتبال ، و والیبال که تحرک بسیار زیادی بین ورزشکاران وجود دارد .

در سازه هایی که برای استخر ساخته می شوند باید در نظر داشت که حوض اصلی برای شنا باید عایق کاری مناسبی داشته باشد چرا که هرگونه ضعف در عایق کارب حوض اصلی باعث نشت و نم گیری اطراف خواهد شد که اگر فنداسیون نیز از نوع نواری و گسترده باشد ، زیر ساخت سازه بسیار در معرض خطر است .

در سوله های ورشی باید دقت داشت که روشنایی تنها توسط تجهیزات برقی تامین نشده و دریچه های مناسب هم در سقف و هم در اطراف سازه در نطر گرفته شود تا هم به تهویه درست کمک کنند و هم اینکه روشنایی سازه در ساعت زیادی از روز تامین باشد . این موضوع اگر به درستی اجرا شود علاوه بر تامین روشنایی کاهش هزینه های برق را نیز برای شما در برخواهد داشت .

نکته بعدی در سوله های ورزشی توجه به قرار گرفتن جهت زمین ، حوض استحر و جایگاه تماشاگران است که باید سوله ساز در مراحل طراحی تمامی این موارد را به درستی در نظر بگیرد . برای مثال در سوله هایی که برای سردحانه ساخته می شوند محل قرار گیری تجهیزات سرمایش میتواند در کاهش مصرف انرژی تاثیر گذار باشد و میتوان درب های ورود و خروج را به نوعی در نظر گرفت که با قرار گیری درمسیر حرکت هوا ، باعث تهویه بهتر شوند ( به دلیل ابعاد بزرگتر درب های ورودی نسبت به سایر دریچه ها ) . مجموعه سبک طرح یکیاز بزرگترین طراحان و مجریان سازه های سبک در سراسر کشور ، آماده همکاری با کارفرمایان محترم ، مشاوره ، ارائه قیمت روز و ارائه طرح های تکمیلی سازه های نوین می باشد .جهت ارتباط با کارشناسان و مشاوران مجموعه میتوانید از طریق پل های ارتباطی با ما در تماس باشید .

اشتراک :
در بهبود این مقاله شریک باشید

©1400 - سبک طرح ، حقوق انتشار محفوظ است

طراحی سایت و سئو توسط سئو نود