تبریز، جاده تبریز-آذرشهر، بعد از پل پتروشیمی، کوی صنعتی سهند، دوازده متری دوم، پلاک 8، تلفن تماس: 04134219790
ساخت دامداری ارزان - سبک طرح

ساخت دامداری ارزان

مدیر    29 خرداد 1401    بدون نظر   

اگر ازجمله عزیزان و کارفرمایانی هستید که در فکر ساخت سوله برای یک دامداری هستید مطمئنا با توجه به مجموعه هزینه هایی که برای احداث اینگونه واحد ها وجود دارد ساخت دامداری ارزان با هزینه های ساخت و ساز متعادل را در ذهن دارید . از اینرو در این مقاله پیرامون موضوعات ساخت دامداری ارزان صحبت خواهیم کرد . علاوه بر سایر مواردی که در دامداری باید مدنظر داشت ، ساختمان دامداری قبل از هزچیزی باید وجود داشته و یا ساخته شود . برای احداث یک دامداری میتوان از سوله کمک گرفت .

جهت مشاوره و همچنین صحبت با کارشناسان می توانید همه روزه از ساعت 8 تا 20 از طریق پل های ارتباطی زیر با ما در ارتباط باشید
09140856001 ( مهندس فتح پور ) –  09144172368 ( مهندس باهر )

دامداری یکی از واحد های تولیدی است که جهت ساخت نیازمند رعایت نکات بهداشتی و البته مهندسی است . دامداری ها محیط هایی هستند که دام در داخل آنها برای مدت زیادی نگهداری می شود . از این جهت باید نظافت ، بهداشت و تمیز کاری این محیط ها جدی گرفته شود . دامداری ها معمولا دارای دو بخش هستند ، بخشی برای سکونت دام و بخشی نیز برای تغذیه که البته بخش تغذیه معمولا در بیرون بخش استقرار دام ها بوده و با محیط و هوای بیرون ارتباط بیشتر و بهتری دارد .

اما محل استقرار دام ها یک محیط سربسته ( مسقف ) بوده و نیازمند داشتن تهویه و بهداشت مناسب است . با توجه به ابعاد استاندارد دامداری ها و نقشه ساخت ، میتوان به کمک سازه های فلزی سوله ، یک دامداری را با استاندارد های مد نظر به راحتی اجرا نمود . سازه های سوله از جمله سازه های سبک هستند که در مدیریت هزینه های ساخت اسکلت و سقف سازه بسیار مقرون به صرفه و ایمن هستند . سوله های نسل جدید با حداقل میزان مصرف فولاد ، وزن کمتر و استحکام بالاتر ساخته می شوند . زمانی که از این نوع سازه های برای اجرای سقف و ستون استفاده می کنید ، بهینگی بسیار بالایی در جمعی از فاکتور ها خواهید داشت .

نکات مهم در ساخت دامداری

همانطور که گفته شد ابعاد دامداری ها معمولا بزرگ بوده و دارای چندین بخش مختلف نیز هستند . در سوله های مرغداری و خصوصا سازه های دامداری موضوع بهداشت بسیار مورد تاکید است و نظام مهندسی و جهادکشاورزی نیز با رعایت 100% دستورالعمل ها ، تاییدیه نهایی را به این نوع سازه ها خواهد داد .

در سازه های مرغداری و دامداری همواره فضولات دام و طیور وجود دارد . در ساختمان هایی که برای نگهداری مرغ یا جوجه هستند ، معمولا توری هایی با طراحی ساده ، در حدود نیم متر یا یک متر بالاتر از سطح زمین قرار می گیرند و به این ترتیب فضولات در زیر این توری قرار می گیرد تا هم نظافت آن به سرعت و به راحتی انجام شود و هم اینکه از گسترش و توسعه بیماری تا حد بسیار زیادی جلوگیری شود .

در ساخت دامداری از جمله نکات مهمی که باید مد نظر داشت این است که فضولات دام بیشتر از طیور است . پس از این جهت باید در نظافت منظم محیط دقت فراوان داشت . ضمن اینکه با توجه به وجود دام ، فضای دامداری باید تهویه و هوای کافی جهت تنفس و تجدید هوا داشته باشد . قرار گیری فن های تهویه و همچنین دریچه های هوا باید با توجه به طراحی سازه در محل های مناسب قرار گیرد .

در دامداری ها محل هایی برای ذخیره و نگه داری علوفه ، آب و همچنین تخلیه بار یا بارگیری وجود دارد . این محل ها باید در بخش مناسبی از فضای دامداری و کمی دور تر از محل استقرار دام ها باشد . میزان نور فضای داخل سوله در دامداری باید بخوبی تنظیم شود . اول اینکه از تابش مستقیم نور جلوگیری شود و از پوشش های مات اما نورگیر استفاده شود . ثانیا تابش نور باعث احتباس گرما در داخل سوله نشود .

در دامداری ها میتوان با یک طراحی منظم فضای مفید بیشتر و بهتری در داخل سوله داشت . در دامداری های کوچک تر معمولا دو ردیف در کناره های سازه برای استقرا دام در نظر گرفته و در وسط فضای مفیدی جهت تردد قرار داده می شود اما در دامداری های بزرگ تقسیمات داخل سازه از اهمیت بالاتری برخوردار است چرا که باید فضای مفید برای استقرار و همچنین حرکات دام ها در نظر داشت . در برخی از سوله های دامداری که البته ابعاد بزرگتری دارند ، لازم است تا جهت پخش علوفه و تغذیه دام ، ماشین آلات کوچکی در داخل سازه تردد نمایند ، در این صورت باید مسیر مناسب این شرایط را داخل سوله مد نظر داشت . همچنین اندازه آغل ها و فواصل آنها از یکدیگر باید متناسب باشند .

مساحت سوله دامداری را بر اساس تعداد دام ها و همچنین نوع دام ها تعیین می کنند . برای مثال در صورتی که نوع دام گوسفند بوده و تعداد آن 1000 راس باشد ، مساحت کل محل دامداری 11146 متر مربع ، مساحت قسمت مسقف 2663 متر مربع و مساحت قسمت غیرمسقف 2910 متر می باشد . یا برای مثالی دیگر اگر نوع دام بز باشد به ازای هر راس ، مساحت کل محل دامداری 812 متر مربع ، مساحت قسمت مسقف 163 متر مربع و مساحت قسمت غیرمسقف 295 متر می باشد . ضمن اینکه لازم است بدانید این متراژ ها توسط اداره جهاد کشاورزی ارائه می شوند و ممکن است برای شهر های مختلف مقدار های متفاوتی داشته باشند . لذا ساخت باید طبق متراژ ارائه شده توسط جهاد کشاورزی همان استان باشد تا مجور لازم برای سازه را بتوان دریافت کرد .

اینها مجموعه نکات کلی هستند که باید در ساخت سوله های دامداری مد نظر داشت . البته که تمامی موارد را نمیتوان در این بخش ذکر کرد اما به عنوان صاحب سوله بد نیست با کلیات شرایط سوله دامداری آشنایی داشته باشید .

کدام سوله برای ساخت دامداری مناسب است ؟

برای احداث یک دامداری بهترین نوع سازه که میتوان از آن استفاده کرد سوله است . اما سوله ها خود انواع مختلفی با هزینه های متفاوت و کاربری های متنوع دانرد . بهترین نوع سوله ها در حال حاضر سوله های سبک هستند . اما از سوله های سنگین نیز میتوان برای ساخت سازه هایی همچون دامداری استفاده کرد . همانطور که بالاتر نیز اشاره شد ، مساحت و تعداد دام مهم است .

اگر تعداد دام کمتر باشد ، مساحت بخش مسقف سازه کمتر است . برای سازه های کوچک تا متوسط میتوان از سازه های تیرورقی با استحکام بسیار مناسب استفاده نمود . اگر قصد داشته باشید تا سوله های خود را به شکل سوله های غیر منفرد یعنی دو یا چند سوله در کنار هم با سقف های شیب دار بسازید میتوانید از سوله های تیرورقی با ستون های میانی استفاده کنید . البته که هزینه ساخت سازه در این شرایط کمی بیشتر است چرا که به دلیل تناژ بالای فولاد در قطعات سازه و همچنین فنداسیون محکم تر ، هزینه های مجموع زیاد خواهند بود .

اما اگر قصد دارید تا فضای مفید تر ، بیشتر با تعداد ستون کمتر و استحکامی استاندارد داشته باشید و ضمن آن هزینه های شما نیز در زمینه ساخت سازه و فنداسیون کاهش یابد میتوانید از سوله های خرپایی سبک استفاده کنید . سوله های خرپایی برای ساخت دامداری ها بسیار مناسب هستند چرا که فضای مفید بیشتری در داخل سازه وجود داشته و میتوانیم بهره برداری مناسبی از کلیت فضای دامداری داشته باشیم .

برای دامداری های کوچک نیز میتوان از سوله های خرپا استفاده نمود . شرکت سبک طرح سازنده نسل جدید سوله های سبک صنعتی ، آماده همکاری با تمامی کارفرمایان و سازندگان عزیز می باشد . جهت استعلام قیمت ، مشاهده نمونه کارها ، مشاوره و ساخت سوله های مدرن میتوانید از طریق پل های ارتباطی با مهندسین مجموعه در ارتباط باشید .

سئوالات متداول این بخش

با توجه به ابعاد دامداری میتوان از دو نوع سوله تیرورقی و سبک استفاده کرد اما با توجه به اینکه دامداری ها در ابعاد بزرگتر ساخته می شود ، سوله های خرپایی بهترین نوع هستند .

شرکت سبک طرح با ساخت نسل جدید سوله های سبک و همچنین در نظر گرفتن بهترین ابعاد برای دامداری ، در مجموع با حداقل هزینه سوله شما را تحویل خواهد داد .
اشتراک :
در بهبود این مقاله شریک باشید

©1400 - سبک طرح ، حقوق انتشار محفوظ است

طراحی سایت و سئو توسط سئو نود